Gemeente Oldenzaal


Westfalen-Bahn biedt mogelijkheden voor trein Oldenzaal-Bad Bentheim

gepubliceerd op : 6-12-2007

Vanaf zondag 9 december a.s. gaat de Westfalen-Bahn tussen Bad Bentheim en Osnabrück/Bielefeld rijden in plaats van de Deutsche Bundesbahn. Dit biedt perspectief voor een reeds lang gewenste treinverbinding tussen Oldenzaal en Bad Bentheim.

Wethouder Herman Pieper en gedeputeerde Job Klaasen zullen zondag op uitnodiging van burgemeester Pannen van Bad Bentheim op het station in Bad Bentheim de festiviteit bijwonen. Daar zal wethouder Pieper ervoor pleiten dat de treinverbinding doorgetrokken wordt naar Oldenzaal.

Met hypermoderne, nieuwe treinen en snelheden tot 160 km/uur rijden vanaf zondag elk uur treinen tussen Bad Bentheim en Osnabrück resp. Bielefeld. De Westfalen-Bahn staat in Bad Bentheim 54 minuten stil. Dit is voldoende tijd om de trein met een stop in Oldenzaal naar Hengelo en terug te laten rijden.

Bij doortrekking van de Duitse trein moet niet alleen het electrische systeem dubbel zijn uitgevoerd, maar deze dient ook te zijn voorzien van het ATB-beveiligingssysteem. Het Duitse systeem, `Indusie' genaamd, voldoet niet aan de Nederlandse eisen.