Provincie Noord-Holland

Pak de Pendel naar het Media Park

7-12-2007

De Media Pendel rijdt vanaf zondag 9 december: een snelle, rechtstreekse busverbinding tussen station Hilversum en het Media Park.

Dankzij de Media Pendel is het Media Park beter bereikbaar met het openbaar vervoer. De verbinding sluit aan op de bestaande en nieuwe treinverbindingen én op buslijn 1 (stadsdienst Kerkelanden station Hilversum v.v.) en lijn 100 (regiodienst Huizen Hilversum Bussum v.v.).

De Media Pendel (Connexxion, lijn 116) rijdt van maandag tot en met zaterdag elk kwartier van half zeven 's morgens tot zeven uur 's avonds. Daarna tot half twaalf 's avonds en op zondag elk half uur.

Tot voor de deur
Vanaf station Hilversum rijdt de Media Pendel over de Naarderstraat richting Media Park. De eerste halte is bij station Hilversum Noord gevolgd door de al bestaande halte bij de Crailose brug. Via de Witte Kruislaan gaat de Media Pendel naar het Media Park. Het Media Park zelf krijgt maar liefst drie halteplaatsen. De eerste is bij de Witte Kruislaan, vervolgens midden op het Media Park en tenslotte bij Beeld en Geluid. Medewerkers en bezoekers worden zo vrijwel voor de deur gebracht en gehaald.

Zonder stress met de één, één zes!
Om de nieuwe Media Pendel onder de aandacht te brengen bij reizigers, is in de tweede helft van november de promotiecampagne Zonder stress met de één, één zes! gestart. De promotiecampagne krijgt handen en voeten met onder andere banieren op de halteplaatsen, flyeracties op het Media Park en op station Hilversum en promotie in de stad- en streekbussen van Connexxion in Hilversum en omgeving.

Reisadvies op maat naar het Media Park
Wie op het Media Park moet zijn, heeft met de komst van de Media Pendel echt wat te kiezen als het gaat om openbaar vervoer. Op de website www.mediaparkbereikbaar.nl wordt een reisadvies op maat gegeven en kunnen bezoekers zien hoe gemakkelijk het is om naar het Media Park te reizen.

Hilversum Beter Bereikbaar
De Media Pendel wordt uitgevoerd door Connexxion in opdracht van provincie Noord-Holland. De realisatie van de snelle busverbinding is één van de ruim veertig maatregelen van het Integraal BereikbaarheidsPlan Hilversum e.o. (IBP). Hiermee moet worden voorkomen dat het Hilversumse wegennet in de komende tien jaar dichtslibt doordat er dan nog eens 30 tot 40 procent aan autoverkeer bijkomt. De maatregelen richten zich op de bereikbaarheid per fiets, openbaar vervoer en auto. Daarmee verbetert niet alleen de bereikbaarheid in de stad, maar ook de milieukwaliteit. Het IBP is een samenwerkingsverband van provincie Noord-Holland, gemeenten Hilversum, Bussum en Laren, en TCN Media Park.

De uitvoering van het IBP gaat fasegewijs tot en met 2011. Dit jaar met o.a. de verbetering van de fietsvoorzieningen, het openbaar vervoer, tweede rotonde Media Park en vervolgens jaarlijks een deel van de buitenring. Op de website www.hilversumbeterbereikbaar.nl staat alle informatie over het IBP, vanaf de aanleiding en de allereerste onderzoeken tot en met de allerlaatste ontwikkelingen.

Startschot
Om de start van de Media Pendel op bijzondere wijze in te luiden, vond op vrijdag 7 december bij Beeld en Geluid in Hilversum een feestelijke bijeenkomst plaats. Gedeputeerde Cornelis Mooij van provincie Noord-Holland en wethouder Erik Boog van gemeente Hilversum gaven daarbij het officiële startsein van de snelle busverbinding.