Ingezonden persbericht


Persbericht Nijmegen, 30 november 2007

Zondag 9 december om 13.30 uur extra theatervoorstelling Kwattamuseum in Museum Het Valkhof



Vanwege het grote succes van de voorstelling 'Kwattamuseum, of?mag ik jouw ogen even lenen? ' door jeugdtheatergroep Kwatta in Museum Het Valkhof is er een extra voorstelling gepland op zondag 9 december om 13.30 uur.

In deze avontuurlijke theatervoorstelling nemen de acteurs van Kwatta je mee op reis door het museum. Deze tocht begint al in de garderobe, als de jassen zijn opgehangen. Wat doe je in het museum? Kijken. Maar waar naar? Kijk je naar kunst? Kijk je naar het prachtige gebouw, naar de mooie trappen? Kijk je naar de mensen? Naar die ene dikke man die dansend de trap op gaat? Naar die vrouw die vlak voor je neus uit een doos kruipt? Wat rijdt daar door de gang? Was dat een wielrenner?

De voorstelling is bestemd voor iedereen vanaf 8 jaar. Kaarten kosten ¤ 6,- voor kinderen en ¤ 9,- voor volwassenen, inclusief entree van het museum.

Reserveren bij Kwatta: 024 - 360 05 88 of www.kwatta.info Als ook deze voorstelling volgeboekt is, wordt er dezelfde dag nog een extra voorstelling gegeven om 15.30 uur.

In verband met het 5-jarig lustrum van Theatergroep Kwatta organiseert Kwatta samen met Museum Het Valkhof deze bijzondere theatervoorstelling op locatie. Sinds september jl. bezochten ruim 4000 mensen, waaronder 3400 scholieren, deze unieke theatervoorstelling op locatie.

Theatergroep Kwatta is sinds september 2002 het professionele jeugdtheatergezelschap van Gelderland, gevestigd in Theater het Badhuis in Nijmegen. Onder leiding van auteur en regisseur Josee Hussaarts, maakt Kwatta theater dat speels en lichtvoetig is met een serieuze ondertoon. Kwatta wordt gesubsidieerd door de provincie Gelderland, het ministerie van OC&W en de gemeente Nijmegen.

Tekst en regie: Josee Hussaarts

Spel: Jawi Bakker, Agnes Bergmeijer, Anouk Beugels en Arthur Geesing

Kostuums: Femke Ratering; styling: Marloes van Dam; techniek: Vincent Tummers

Reserveren: entreekaarten bij Kwatta reserveren: (024) 360 05 88 of www.kwatta.info. Kaarten kosten ¤ 6,- (kinderen) en ¤ 9,- (volwassenen), inclusief entree van het museum.

Museum Het Valkhof, Kelfkensbos 59, Nijmegen, T: 024-3608805. www.museumhetvalkhof.nl

Open: di-vrij: 10-17; za, zo, feestdagen 12-17 uur.

Einde persbericht



Ingezonden persbericht