Ingezonden persbericht


Zondag 9 december, 15.30 uur

Doopsgezinde Kerk

Entree: 12/10 euro

Camerata Busoni met o.a. Geoffrey Madge

met pianokwartetten van Brahms, Busoni en Enescu

(Klassiek)

Camerata Busoni is een samengaan van gelijkgestemde musici van verschillende generaties uit verschillende landen, ieder met een bijzondere staat van dienst als solist of kamermusicus. Het ensemble specialiseert zich enerzijds in eigentijds repertoire, anderzijds in de revitalisering van de klassieke canon, met in dit geval als resultaat een boeiend modern-klassiek programma. De in Zeeland niet onbekende pianist Geoffrey Madge, belangrijk baanbreker van de nieuwe muziek in Nederland, is de meest opvallende musicus van het ensemble, maar ook de anderen hebben hun sporen verdiend in de hedendaagse kamermuziek, nationaal zowel als internationaal.

Bezetting : Geoffrey Madge (piano), Marco Roosink (viool), Ferdinand Erblich (altviool), Katharina Gross (cello)

Woensdag 12 december, 21.30 uur

Schuttershof

Entree : 12/10 euro

Bert van den Brink, solo en trio

(winnaar Boy Edgar-prijs 2007)

(Jazz/Impro)

Pianist Bert van den Brink viel dit jaar de eer te beurt de prestigieuze Boy Edgar-prijs in ontvangst te mogen nemen, zoals Benjamin Herman vorig jaar, wat nog in januari van dit jaar resulteerde in een spetterend optreden in Schuttershof. Vanuit het niets iets nieuws creëren, dat is alleen de hele groten gegeven. De Nederlandse jazzpianist Bert van den Brink is er zo eentje. Zijn inventieve duetten met gitarist Jesse van Ruller en Toots Thielemans worden geroemd. Een pianist die als geen ander thema s kan doorontwikkelen, variëren, anticiperen en vermaken. Van den Brink is even vlot thuis in de doorwrochte, geïmproviseerde muziek als in de lichte jazz. De lijst van musici met wie Van den Brink het podium heeft gedeeld is indrukwekkend, van Chet Baker tot Dee Dee Bridgewater en Denise Jannah.

Zondag 16 december, 15.30 uur

Doopsgezinde Kerk

Entree: 15/12 euro

Helios Ensemble en Kamerkoor o.l.v. Wolfgang Lange

met Trajectoire , nieuw werk van Daan Manneke

(Nieuwe muziek)

Voor wat het waard is, maar uit een recent gesprek met de Zeeuws-Bredase componist Daan Manneke, bleek dat de componist Trajectoire als zijn magnum opus beschouwde. Nu is je laatste werk natuurlijk altijd het beste, maar het geeft toch te denken en lijkt toch voldoende reden om dit buitengewone stuk te komen zien en horen. Trajectoire is een grand motet voor strijkkwartet, blaaskwintet, harp, slagwerk, bandoneon, koor en solisten. Het is muziektheater, een ritueel concert, een performance, dit alles en tegelijkertijd ook weer niet.

Willem Glaudemans en de componist zelf selecteerden teksten van voornamelijk levensbeschouwelijke aard uit uiteenlopende tijden en plaatsen, met als centrale thema de zoektocht van de mens naar de zin van het bestaan. Regisseur Wim Arts smeedt al deze onderdelen aaneen.

Het belangrijkste onderdeel is echter de muziek, welke uitgevoerd wordt door het Helios Ensemble, en daar in hoogst bekwame handen is.

Met dit bijzondere concert sluit MuziekPodium Zeeland haar 2007-programmering af. Na een korte winterstop gaat het podium midden januari weer met frisse moed aan de slag.

MuziekPodium Zeeland
per adres:
Grote Kerk Veere
Oudestraat 26, 4351 AV Veere
Tel. 0118-623650 / Fax. 0118-624754
Reserveren: 0900-3300033
E-mail: w.kniknie@muziekpodiumzeeland.nl
Website: www.muziekpodiumzeeland.nl