Ingezonden persbericht


Persbericht

Hortus botanicus Leiden

Goededoelenmarkt: bijzondere kerstcadeaus en een goed doel steunen tegelijk

9 december

Zo vlak voor Kerst is het goed aan medemens, mededier en medeleven te denken. Daarom wordt in de Leidse Hortus botanicus op zondag 9 december een Goededoelenmarkt gehouden. Het wordt een bijzondere dag, op een bijzondere plek waar mensen elkaar ontmoeten die zich inzetten voor lijf en leed van een ander.

Bijna 30 Goede Doelen zullen aanwezig zijn en zich presenteren in de (sub)tropische kassen en op het plein voor de Oranjerie in kramen en tenten. Goede Doelen als het Ronald McDonald Huis en Terre des Hommes zullen aanwezig zijn maar ook lokale Goede Doelen zijn vertegenwoordigd, waaronder het Dierentehuis Stevenshage, de Stichting Pieterskerk en vele anderen.

Patricia Vandecasteele, marketing sales medewerker van de Hortus organiseert de Goededoelenmarkt: 'Verbazend snel rolden de aanmeldingen voor de markt binnen. Je realiseert niet hoeveel mensen in je eigen omgeving zich inzetten voor een stichting of organisatie. Ook dat willen we graag eens laten zien en de Hortus is daar een prachtige plek voor'.

Tijdens uw bezoek aan de Goededoelenmarkt steunt u met de aankoop van allerhande producten (denk bijvoorbeeld aan kerstkaarten, kaarsen, sieraden, delicatessen, wijn, wintergroen en kerststukjes, schilderijen en mooie sjaals) het Goede Doel. Zo vindt u niet alleen bijzondere kersttijdgeschenken maar draagt u ook bij aan de verbetering van de levenskwaliteit van mens en dier op allerlei plekken in de wereld.

Er zijn niet alleen leuke dingen te koop ook kunt u bijvoorbeeld uw bloeddruk laten meten ten bate van Medical Checks for Children of een goede wens voor iemand achterlaten in de wensboom van de Soroptimistenclub 'Aurora'. De Goededoelenmarkt is geopend van 10 tot 16 uur.

Tevens vinden er deze dag, elk uur vanaf 12 uur, winterse rondleidingen plaats in de Hortus.

Om 12.00 uur is er een speciale wandeling over de rol die bomen in midwinterverhalen spelen.

Op 9 december geldt een korting van 50% op de entree tot de Hortus. De Museumkaart is geldig.

Goededoelenmarkt - 9 december 2007

Waar

Hortus botanicus Leiden, Rapenburg 73, 2311 GJ Leiden

Wanneer

9 december 2007

Open

De Hortus botanicus is op 9 december geopend van 10 - 16 uur.

Entree

Dagkaart

Normaal E 5 / E 3 op 9 december E 2,50 / E 1,50

Kinderen 4-12 jaar

Normaal E 2,50 op 9 december E 1,25

Museumkaart

Gratis

Informatie

071 - 527 7249 / www.hortusleiden.nl

Toegankelijkheid

Een deel van de Hortus, o.a. de Victoriakas, is niet goed bereikbaar voor mindervaliden die gebruik maken van een rolstoel of rollator.

Aan de redactie:

Voor informatie over de Goededoelenmarkt kunt u contact opnemen met Patricia Vandecasteele vdcasteele@hortus.leidenuniv.nl en/of Stans van der Veen veen@hortus.leidenuniv.nl

Beide bereikbaar via het kantoor van de Hortus botanicus Leiden: 071-5275144

Bestanden op hogere resolutie van het gebruikte beeldmateriaal kunt u opvragen via Stans van der Veen: veen@hortus.leidenuniv.nl

Stans van der Veen

Hortus botanicus Leiden - Publiek en Informatie

071 - 527 5144


1 december 2007, Leiden

(U maakt momenteel deel uit van de verzendlijst voor Persberichten uit de Hortus botanicus Leiden. Mocht u hier geen prijs meer op stellen stuur dan een antwoordmail en vermeld in de onderwerpbalk het woord afzeggen. Uw emailadres wordt dan van de lijst verwijderd.)

Stans van der Veen

Hortus botanicus Leiden

Publiek en Informatie/Pr & Information

P.O.Box 9516 2300 RA Leiden

t (0031) 071 - 5275144

f (0031) 071 - 5275199

e veen@hortus.leidenuniv.nl

www.hortusleiden.nl


---- --