Gemeente Alkmaar


Dit is een gezamenlijk persbericht van Connexxion en de gemeente Alkmaar

Alkmaar, 5 december 2007

Veiligere oplossing buslijn 22 in De Hoef

De veelbesproken buslijn 22 Daalmeer - De Hoef gaat per 9 december 2007 een andere route rijden. Vanaf deze datum rijdt de buslijn niet via de Blanckerhofweg - Hobbemalaan, zoals eerder de bedoeling was, maar via de Terborchlaan - Hobbemalaan. Dit heeft de gemeente Alkmaar in overleg met Connexxion besloten.

Eerder dit jaar besloot de gemeenteraad geld beschikbaar te stellen voor een routewijziging op buslijn 22. Dit besluit werd genomen naar aanleiding van het verdwijnen van de provinciale buslijn 165. Om de reizigers tegemoet te komen stelde de gemeente Alkmaar samen met Connexxion een routewijziging op buslijn 22 voor. De bus zou dan, volgens de nieuwe dienstregeling, vanaf 9 december 2007 via de Blanckerhofweg - Hobbemalaan rijden.

Verkeersveiligheid
Inmiddels blijkt dat de route Blanckerhofweg - Hobbemalaan met het oog op de verkeersveiligheid geen goede keuze is. Op het kruispunt Blanckerhofweg - Hobbemalaan ontstaat door het nemen van de bocht het zogenoemde 'dodehoekeffect'. Als de bus over het kruispunt Terborchlaan - Hobbemalaan rijdt hoeft hij geen bocht te draaien. De vervallen buslijn 165 reed deze route in het verleden ook.

Wethouder H. Hansen is blij met de routewijziging, die in overleg met Connexxion is vastgesteld. 'De gemeenteraad heeft geld beschikbaar gesteld voor een routewijziging. Ik ga ervan uit dat voor de gemeenteraad, net als voor het college, veiligheid voorop staat. Daarom heeft het college hierin zijn verantwoordelijkheid genomen en tot een wijziging in de route besloten.'

Meer informatie over de exacte vertrektijden en andere busdienstregelingen is te vinden op www.connexxion.nl.

Meer informatie:
Connexxion: Michelle Thuis, mthuis@connexxion.nl
Gemeente Alkmaar: Chantal Kolleman, tel. (072) 548 8986.


-----------------------


---- --