NPS/VARA/VPRO

BUITENHOF NIEUWSBRIEF /

8 december 2007
www.buitenhoftv.nl

Buitenhof 9 december 2007

Zondag,12.10 uur, Nederland 1

>Interview met Bert Heemskerk

In Buitenhof een bancaire tour d' horizon met Bert Heemskerk, de voorzitter van de raad van bestuur van Rabobank Nederland. Over de economische positie van Nederland, de overname van concurrent ABN AMRO en natuurlijk de plaats van zijn eigen bank. De Rabobank ontstond meer dan honderd jaar geleden uit samenwerkende boerenleenbanken, maar is inmiddels een van de grootste financiële instellingen ter wereld.

>Wel of geen hoofddoek bij politieagenten

Een meerderheid in de Tweede kamer steunde deze week een motie van Geert Wilders voor een verbod op een hoofddoek bij de Nederlandse politie. Eerder adviseerde de Commissie Gelijke Behandeling geen verbod uit te voeren. Minister ter Horst wacht nog op het advies van de hoofdcommissarissen voordat zij een definitief standpunt inneemt. In Buitenhof een debat tussen voor en tegenstanders met Laetitia Griffith, VVD-Tweede Kamerlid, Aad Meiboom, korpschef Rotterdam Rijnmond en voorzitter van de Raad van Hoofdcommissarissen en Ahmed Marcouch, PvdA ­ voorzitter van het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart.

Presentatie: Rob Trip
Columnist: Désanne van Brederode
Eindredactie: Corinne Hegeman

meer >>

NB De hier genoemde onderwerpen zijn onder voorbehoud en kunnen door de actualiteit nog gewijzigd worden.

BUITENHOF zondag 9 december 2007, 12.10 uur, Nederland 1. Presentatie: Rob Trip
Columnist: Désanne van Brederode
Eindredactie: Corinne Hegeman
Redactie: Jan van Friesland, Peter van Ingen, Esther Lammers, Leonard Ornstein, Clairy Polak, Herman Schulte Nordholt, Hans van Scharen, Rob Trip, Ad Verbrugge Webredactie: Lotte Werkema

Buitenhof wordt afwisselend gepresenteerd door (v.l.n.r.) Peter van Ingen, Clairy Polak en Rob Trip.

Colofon en service-info>>

Uitzending: 9 december 12.10 uur op Nederland 1. Herhaling: maandagochtend 10.30 uur op Nederland 2.

Op buitenhoftv.nl:
Na elke uitzending vindt u op www.buitenhoftv.nl informatie over de in het programma besproken onderwerpen. Verder kunt u er deze en eerdere afleveringen van Buitenhof nog eens als streaming video bekijken (vanaf de namiddag) en kunt u de column nog eens rustig nalezen.

Bekijk hier de uitzending van vorige week: De energiebehoefte van Nederland