Persberichten Eemland zuid, 11.35 uur

Utrecht, 09-12-2007

Meisje bestolen

AMERSFOORT Een 15-jarig meisje is afgelopen vrijdag, rond 09.30 uur, beroofd. Het meisje fietste over de Prins Frederiklaan, toen zij een groep van ongeveer tien jongens zag staan. De groep liep de straat op en sloten het meisje in. Vervolgens haalde een jongen uit haar tas een strippenkaart en geld. Daarna verdwenen de jongens.

De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden via 0900-8844.

Tweetal aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft zondag rond 05.00 uur, een 21-jarige inwoner van Leusden en een 30-jarige Amersfoorter aangehouden op verdenking van openlijk geweld.

De man uit Leusden werd door twee portiers aan de surveillerende agenten overgedragen. De portiers hadden even daarvoor gezien dat hij op de Windsteeg een 21-jarige man uit Nijkerk in het gezicht had geslagen. De 30-jarige Amersfoorter meldde zich vervolgens spontaan als getuige. Maar toen een andere man vertelde dat ook hij bij het geweld betrokken was, werd ook de Amersfoorter aangehouden.

Selectief afrekenen

LEUSDEN De politie heeft zaterdag twee vrouwen aangehouden, die bij verschillende winkels heel selectief spullen hadden afgerekend. Het tweetal (38 en 46 jaar uit Amersfoort) trok in winkelcentrum Hamershof de aandacht van een in burger surveillerende agent. Zij hielden zich eerst verdacht op bij twee drogisterijen en daarna bij een supermarkt. De boodschappen bij deze supermarkt werden keurig afgerekend, maar bij het verlaten van de winkel pakte het tweetal nog kerststukjes mee zonder deze af te rekenen. Bij hun aanhouding kwamen vervolgens nog eerder uit de drogisterijen gestolen spullen boven, waaronder een geurtje en pyama.

Getuigen diefstal laptop gezocht

LEUSDEN Een 29-jarige man uit Leusden is afgelopen donderdag, rond 18.00 uur, bestolen van zijn laptop. De man had zijn auto voor het postkantoor aan t Erf geparkeerd, sloot zijn auto af en ging een winkel in. Na enkele minuten kwam hij al weer buiten, maar toen bleek een tas met daarin papieren en een laptop uit de auto te zijn gehaald. De tas en papieren werden even later teruggevonden op de Reehoeve; de laptop echter niet. Volgens de benadeelde had iemand een jongen hard zien wegfietsen.

De politie is op zoek naar mogelijke getuigen of tipgevers: tel. 0900-8844.