Persberichten Eemland noord, 11.40 uur

Utrecht, 09-12-2007

Gestolen fiets getraceerd

BAARN Een 62-jarige vrouw uit Eemnes werd zaterdag het slachtoffer van een fietsdiefstal. Zij had haar gloednieuwe fiets bij een bedrijf aan de Minervaweg neergezet, maar deze bleek bij terugkomst gestolen te zijn. Aan de hand van camerabeelden traceerden agenten een man die de fiets van de vrouw in een auto legde. Aan de hand van het kenteken kwam de politie uit bij een adres in Laren. De betreffende verdachte bleek niet thuis, maar door tussenkomst van zijn moeder, meldde hij zich even later. De 40-jarige man had eveneens de eerder gestolen fiets bij zich, waarvan het slot inmiddels was opengeslepen. De man werd aangehouden.

Mountainbikers actief

BAARN/SOEST/BUNSCHOTEN In de nacht van zaterdag op zondag zijn zes mountainbikers actief geweest in het district Eemland noord. Tussen 20.00 en 04.30 uur werden verschillende overtredingen en misdrijven geconstateerd en aangepakt.

De bikers schreven in totaal 37 bekeuringen uit voor onder meer defecte fietsverlichting, het bezit van geopende flessen alcohol, het zonder redelijk doel ophouden in portieken, openbare dronkenschap en baldadigheid. Ook werd een vermoedelijk gestolen fiets aangetroffen en de bestuurder daarvan aangehouden. In de Pekingtuin werden vier jongens aangehouden, omdat zij zich met alcoholische drank daar ophielden. Ook slaagden de bikers er in om, na een tip van een getuige, op het Schansplein, een 34-jarige dronken automobiliste aan te houden. Uit de ademanalyse in het politiebureau kwam 895 ug/l naar voren. Hierop werd haar rijbewijs ingevorderd, een rijverbod van 11 uur opgelegd en een proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding onder invloed

EEMNES Zaterdagavond vond op de Zuidersingel een aanrijding plaats waarbij de bestuurder onder invloed was.

Tijdens de surveillance zagen agenten een auto naast de weg op de Zuidersingel staan. De auto was waar beschadigd en in de directe omgeving troffen agenten een beschadigde lantaarnpaal en boom aan. De twee personen die bij het voertuig waren werden aangesproken. Beiden verklaarde dat er een ader chauffeur was geweest die nu hulp aan het halen was. De agenten vertrouwde het niet en vroegen naar de naam van de andere chauffeur. Omdat de mannen die niet zo snel wisten, wisten de agenten genoeg. De mannen beiden 27 jaar uit Hilversum en Eemnes werden aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat zij te veel gedronken hadden. De man blies 475 ug/l terwijl zijn vriend uit Eemnes 440 ug/l blies. Zij kregen een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur en konden daarna weer naar huis.