Persberichten Heuvelrug, 11.30 uur

Utrecht, 09-12-2007

Ernstig verkeersongeval

RENSWOUDE Op de Barneveldsestraat vond zaterdag rond 09.00 uur een ernstige aanrijding plaats. Een 36-jarige hoogzwangere vrouw uit Renswoude merkte bij het oprijden van de weg een vrachtauto te laat op. De 34-jarige bestuurder van de vrachtauto trachtte haar nog te ontwijken, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen en raakte de personenauto.

De hoogzwangere vrouw liep botbreuken op en haar 2-jarig zoontje, die eveneens bij haar in de auto zat, een hersenschudding. Het ongeboren kind van de hoogzwangere vrouw raakte echter dermate gewond, dat het overleed. De vrachtautobestuurder en een 11-jarige meisje die bij hem in de auto zat, raakten niet gewond.

Dronken autobestuurder

WIJK BIJ DUURSTEDE Een 40-jarige inwoner van Wijk bij Duurstede is zaterdag op de Agricolastraat aangehouden voor het rijden onder invloed. De agenten zagen de man rijden en gaven een stopteken. Hij voldeed hier niet direct aan, maar stopte uiteindelijk toch. Vervolgens wilde de bestuurder niet meewerken aan een ademtest. Vanwege de alcohollucht werd hierop besloten de man aan te houden. In het politiebureau werkte hij wel mee aan de ademanalyse. Hieruit kwam 705 ug/l naar voren. De man was tevens niet in het bezit van een rijbewijs. Dit alles werd verwerkt in een proces-verbaal.

Geldbedrag buitgemaakt bij overval

VEENENDAAL Bij een horecazaak aan de Valleistraat is zaterdag rond 21.00 uur geld buitgemaakt bij een overval. Twee mannen kwamen even daarvoor op een scooter vanuit het Jan Roeckplantsoen aanrijden, parkeerden het voertuig en liepen de horecazaak in. Onder bedreiging van een wapen werd de medewerker van de horecazaak gesommeerd om geld af te staan. Dit gebeurde ook, waarna het tweetal weer vertrok.

De politie is nog op zoek naar mogelijke getuigen van deze overval. Tips: 0900-8844. Het zou gaan om twee mannen van 1.75-1.80 m., breed postuur. Zij reden op een overwegend witte scooter.

Poging diefstal

VEENENDAAL Een 44-jarige inwoner van Nieuwegein heeft zich zelf bij de politie gemeld, nadat hij een poging had gedaan om geld te stelen. De man had zich zaterdag aan het eind van de dag laten insluiten in een winkelcentrum in Veenendaal. Toen iedereen weg was, ging hij op pad en forceerde de toegang tot een winkel. Toen hij niets in een kassa aantrof, vernielde hij een ruit om weer naar buiten te gaan. De man kreeg toen spijt van zijn daad en meldde zich vervolgens direct bij de politie. Die heeft de man wederom ingesloten.

Dronken autobestuurder

RHENEN - Op de Nieuwe Veenendaalseweg is zaterdag rond 03.20 uur een 51-jarige vrouwelijke autobestuurder uit Rhenen aangehouden. De agenten namen tijdens de reguliere surveillance enkele blaastesten af en kwamen bij de voorbij rijdende vrouw terecht. Na de eerste ademtest volgde in het politiebureau de ademanalyse. Hieruit kwam 440 ug/l naar voren. Dit resulteerde in een rijverbod en een proces-verbaal.

Actieve aanpak politie auto-inbraken Rhenen RHENEN In de afgelopen drie maanden hebben er bijzonder veel auto-inbraken in Rhenen plaatsgevonden, in totaal hebben er 24 mensen aangifte van auto-inbraak gedaan. Opvallend is dat de inbraken meestal in de avond en nacht plaatsvinden.Word zelf geen slachtoffer en sluit uw auto daarom goed af en laat geen waardevolle spullen in uw auto achter!

Er wordt verspreid door Rhenen ingebroken, maar de daders slaan vooral toe in autos die geparkeerd staan rond het station (Stationsplein, Autoweg, Herenstraat en Grebbeweg). De daders hebben het voorzien op navigatie-apparatuur, radio-cd-spelers, maar ook kentekenbewijzen en mobiele telefoons zijn een aantrekkelijke buit.

In de strijd tegen het hoge aantal auto-inbraken houdt de politie in de maand december extra toezicht in de wijken waar de inbraken plaatsvinden. Onder de ruitenwissers van autos plaatsen agenten flyers om autobezitters te wijzen op inbraakrisicos. Daarnaast spreken agenten autobezitters, indien mogelijk, direct aan op de aanwezigheid van (waardevolle) spullen in de auto. Om depakkans van de dader(s) te verhogen, doet de politie een oproep aan de inwoners en bezoekers van Rhenen om extra alert te zijn.

Hoe kunt u een inbraak voorkomen? * De auto volledig afsluiten * Geen (waardevolle) spullen achterlaten in de auto * Dashbordkastje en/of afdekhoes van de kofferruimte openlaten * Navigatiesysteem verwijderen en de afdruk van de zuignap wegpoetsen * Auto parkeren in het zicht en/of een goed verlichte parkeerplaats

Ziet u dat er een auto-inbraak gepleegd wordt? Onthoud goed het signalement van de persoon (kleding, haardracht, vervoermiddel) en bel direct het alarmnummer 112. Dit geldt ook wanneer u een verdachte situatie ziet. Bent u slachtoffer van een auto-inbraak en is de dader al verdwenen, doe dan aangifte. Dit kan via internet (www.politie.nl/utrecht) maar ook persoonlijk op het politiebureau in Rhenen.