Persberichten Rijn & Venen, 10.30 uur

Utrecht, 09-12-2007

Bestuurder onder invloed aangehouden

WILNIS De politie heeft op de Burgemeester van Trichtlaan een man aangehouden omdat hij onder invloed achter het stuur zat.

Tijdens de surveillance zagen agenten dat een bestuurder - net voordat hij zijn auto wilde inparkeren - zijn lichten al uitdeed. Omdat de agenten dat wat vreemd vonden, werd de man gecontroleerd. Al snel bleek dat de 19-jarige chauffeur uit Wilnis te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 280 ug/l uit. Hij werd met een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur weer naar huis gestuurd.

Aangehouden voor het plegen van diefstal

WOERDEN In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 december heeft de politie een jongen aangehouden omdat hij vlaggen gestolen had.

Surveillerende agenten werden omstreeks 03.15 uur aangesproken door een getuige die gezien had dat een aantal jongens vlaggen hadden weggenomen op de Westdam. De agenten besloten poolshoogte te nemen en reden naar de Westdam. Ter plaatse zagen zij een jongen twee vlaggen op de grond gooien en wegrennen. Na een korte achtervolging kon de jongen 16 jaar uit Woerden ter hoogte van de begraafplaats worden aangehouden. Tijdens de aanhouding verzette de jongen zich waardoor hij geboeid moest worden overgebracht.

Twee woninginbrekers aangehouden

UTRECHT De politie heeft vrijdagavond twee woninginbrekers op heterdaad aangehouden.

Door getuigen werd omstreeks 22.30 uur naar de politie gebeld omdat men had gezien dat een groep van waarschijnlijk vijf jongens aan het inbreken was bij een woning aan het Zebraspoor. Op de weg naar de locatie bleek dat de jongens inmiddels waren gevlucht. Tijdens onderzoek in de omgeving zagen agenten twee jongens lopen die aan het opgegeven signalement voldeden. De jongens 16 en 17 jaar uit Maarssen en Utrecht werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aanrijding letsel

HARMELEN Op de Utrechtsestraatweg vond vrijdagavond een aanrijding tussen een fietser en een bestelbusje plaats. Hierbij raakte de fietser ernstig gewond en belande het busje in de sloot.

Omstreeks 21.55 uur reed een 16-jarige jongen op zijn fiets vanuit de richting Vleuten over de Utrechtsestraatweg. Een 28-jarige bestuurder uit Harmelen reed achter de jongen. Waarschijnlijk heeft de bestuurder de 16-jarig fietser niet of te laat gezien. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de fietser ten val kwam en de bestuurder met zijn auto in de sloot terecht kwam.

De jongen raakte gewond aan zijn hoofd en werd overgebracht naar het UMC in Utrecht. De bestuurder van de bestelauto kon zelf uit zijn voertuig komen en raakte niet gewond. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Het slachtoffer verkeerd buiten levensgevaar in het ziekenhuis.

Jongens aangehouden met vuurwerk

BREUKELEN Vrijdagmiddag heeft de politie twee minderjarige jongens opgepakt omdat zij vuurwerk aan het afsteken waren.

Omstreeks 17.30 uur hoorden agenten vuurwerkknallen ter hoogte van het gemeentehuis. Ter plaatse konden zijn twee 12-jarige jongens uit Breukelen aanhouden. De jongens hadden 72 ministijkers en een groot aantal groene strijkers op zak. Het tweetal werd meegenomen naar het bureau. In overleg met de ouders werd voor een Haltstraf gekozen.

Jongen aangehouden

MAARSSEN De politie heeft een jongen aangehouden omdat hij er van verdachte wordt meerdere auto-inbraken gepleegd te hebben.

Naar aanleiding van een aantal gepleegde auto-inbraken, surveilleerden agenten in burger in de omgeving van het Bisonspoor. Tijdens de surveillance zagen agenten een scooter met drie personen erop over de Safariweg rijden. Bij het zien van de politie sprong één van de jongens van de scooter. De agenten herkende de jongen als een persoon die verdacht werd van meerdere auto-inbraken. De 17-jarige jongen uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegnomen naar het bureau. Op straat had de jongen eerst nog een valse naam opgegeven.

De twee andere jongens die verder waren gereden werden later elders in de wijk gecontroleerd. De bromfiets werd in beslag genomen. Onder het zadel werd een hamer en ander waarschijnlijk inbrekerswerktuig aangetroffen. Het tweetal kon na verhoor lopend naar huis.

Aanrijding letsel

WOERDEN Op de Chrysantstraat vond vrijdagavond een aanrijding tussen een personenauto en een motorrijder plaats. Hierbij raakte de motorrijder gewond.

Een 43-jarige man uit Woerden reed omstreeks 21.25 uur op zijn motorfiets vanuit de richting van de Boerendijk in de richting van de Wilhelminaweg. Ter hoogte van de kruising Chrysantstraat met de Irisstraat werd de man geschept door een personenauto die bestuurd werd door een 82-jarige man uit Woerden. De motorrijder vloog door de lucht en kwam op het wegdek terecht. Hij liep letsel op aan zijn been en werd naar het ziekenhuis vervoerd. De automobilist bleef ongedeerd. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.