Persberichten Lekstroom, 11.30 uur

Utrecht, 09-12-2007

Bestuurder onder invloed

NIEUWEGEIN In de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 december heeft de politie op de Graaf Florisweg een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance reden agenten omstreeks 00.30 uur over de Graaf Florisweg en zagen een automobilist met zijn auto over het fietspad ter hoogte van de brug rijden. De bestuurder kreeg een stopteken en werd gecontroleerd. De 20-jarige bestuurder uit Amsterdam bleek geen rijbewijs bij zich te hebben. Na een eerste blaastest werd duidelijk dat hij te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. De ademanalyse wees 575 ug/l uit. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur. Tevens zal hij zijn rijbewijs op het bureau moeten komen inleveren.

Aangehouden voor belediging

IJSSELSTEIN De politie heeft in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 december een man aangehouden omdat hij agenten beledigde.

Omstreeks 05.15 uur surveilleerden agenten in de auto over de Voorstraat. Op het moment dat zij een groepje jongeren passeerden riep één van hen zonder enige aanleiding scheldwoorden in de richting van de agenten. De 21-jarige man uit Nieuwegein werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Dronken man van de snelweg gehaald

NIEUWEGEIN In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 december werd door een agent in zijn vrije tijd een dronken man van de snelweg gehaald.

Een agent die op weg was naar huis zag omstreeks 06.35 uur een man ter hoogte van de Lekbrug op en neer lopen over de vluchtstrook. De man was onvast ter been en leek onder invloed. De agent kon de man zelf niet meer bereiken en informeerde de meldkamer. Uiteindelijk werd de 29-jarige man uit Nieuwegein door andere politieagenten van de snelweg worden gehaald. Hij bleek onder invloed te zijn.

Aanrijding letsel

NIEUWEGEIN Op de A.C. Verhoefweg vond zaterdagavond een aanrijding tussen twee personenautos plaats. Hierbij raakte een vrouw gewond.

Rond 18.15 uur kwamen twee automobilisten op de kruising Taludweg met de A.C. Verhoefweg met elkaar in botsing. Door de botsing raakte een 39-jarige vrouw uit De Meern gewond. De andere automobilist een 41-jarige man uit Utrecht bleef ongedeerd. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.