Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Bergen op Zoom (9/12)

BERGEN OP ZOOM, 9 december 2007

Toestand Roosendaalse taxichauffeur kritiek na eenzijdig ongeval

DINTELOORD: Een 21-jarige Roosendaalse taxichauffeur is vannacht bij een eenzijdig verkeersongeval op de Noordzeedijk met zijn auto in een sloot beland. Hij werd door een politieman uit de auto gehaald en onmiddellijk door hulpverleners gereanimeerd. Het slachtoffer is in zorgwekkende toestand naar een ziekenhuis in Breda vervoerd.

Vannacht kwam omstreeks 03.10 uur een melding binnen dat langs de Noordzeedijk een auto op zijn kop in een sloot lag. Er stond water in de sloot. Het was de melder onbekend of er nog iemand in het voertuig zat. Een agent is onmiddellijk te water gegaan, terwijl zijn collega op de kant hem assisteerde. Samen hebben ze de bestuurder uit het voertuig gehaald. De brandweerlieden die op dat moment ook ter plaatse waren gearriveerd, begonnen direct met reanimeren, dat weer werd overgenomen door de verpleegkundigen van de ambulancedienst. Duikers van de brandweer zijn nog te water gegaan en hebben vastgesteld dat er zich verder niemand in de auto bevond. Het slachtoffer werd met spoed overgebracht naar het Amphiaziekenhuis in Breda. Zijn toestand is kritiek. Er is ter plaatse door een verkeersongevallenanalist een sporenonderzoek ingesteld. Kennelijk is het slachtoffer met zijn auto rechtdoor in een bocht rechtdoor gereden en daarna in de sloot beland.

Vechtersbazen aangehouden

ROOSENDAAL: De politie heeft vannacht omstreeks 03.35 uur twee mannen gearresteerd die op de Markt met elkaar aan het vechten waren geweest. Het gaat om een 18-jarige jongeman uit Oud Gastel en een 20-jarige Roosendaler. De agenten namen een opstootje waar en gingen daarna over tot het scheiden van de twee partijen. De 18-jarige verdachte werd in eerste instantie als aangever aangezien. Aan het bureau bleek echter dat hij ook als verdachte kon worden aangemerkt. Beiden knapen krijgen een proces-verbaal.

Eerder dezelfde nacht arresteerde de politie omstreeks 00.30 uur een-22-jarige Poolse man op de Markt omdat hij zich niet kon legitimeren. Hij was door portiers uit een café geleid omdat hij zich lastig gedroeg. Hij vond de arrestatie maar onzin want hij had toch een bankpasje bij zich. Hij is na controle van zijn identiteit omstreeks 01.50 uur weer vrijgelaten.

Litouwers verdacht van dieseldiefstal

DE HEEN: Agenten hebben vannacht omstreeks 02.45 uur op de Zeelandweg Oost twee mannen (beiden 29 jaar) uit Litouwen aangehouden die verdacht worden van de diefstal van diesel.

De agenten zagen op de parkeerplaats net na de afslag de Heen een koeltrailer geparkeerd staan. Er stond een donkere bestelbus naast. Er stond één persoon naast dat voertuig. De agenten besloten een controle in te stellen. In het voertuig lag nog een tweede man te slapen. Tijdens de controle viel de agenten op dat de tankdop van de bestelbus op de vloer lag bij de persoon achter het stuur. Verder lag aan de rechterzijde van de auto een jerrycan met rode diesel. Ter hoogte van het linkervoorwiel lag een trechter. Bij controle van de koeltrailer zagen de agenten dat het slot beschadigd was. De brandstofmeter gaf aan dat deze leeg was. In de bestelauto stonden diverse verpakte jerrycans met diesel. Hierop zijn beide mannen aangehouden op de verdenking van diefstal van diesel. Ze zijn ingesloten.

77-jarige man verdacht van rijden onder invloed

DINTELOORD: Een 77-jarige man uit Dinteloord is gisteravond omstreeks 19.30 uur met zijn auto op de Prinses Irenestraat tegen een paaltje gereden. Hierdoor was de wielophanging gebroken. De auto moest getakeld worden. De man had mogelijk een soort van black out door zijn suiker. Hij had echter ook 5 a 6 flesjes bier gedronken voordat hij achter het stuur was gestapt. De blaastest lukte niet. Een arts heeft daarom een bloedproef afgenomen.

Portemonneedief aangehouden in Roosendaal

ROOSENDAAL: Een hulpofficier van justitie heeft zaterdagmiddag een 37-jarige Roosendaler in verzekering gesteld. De man wordt verdacht van winkeldiefstal. Hij werd gistermiddag in een groot warenhuis aan de Dokter Brabersstraat betrapt op diefstal. De verdachte had voor deze winkel in verband met een eerdere diefstal een toegangsverbod. Een medewerker van de winkel zag dat de verdachte vier portemonnees van 22 euro per stuk weg nam en deze in een plastic tas stopte. Toen hij naar buiten liep werd hij door een bewaker tegengehouden en overgedragen aan de politie.

Politie onderzoekt snelkraak in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: Vannacht, de nacht van zaterdag op zondag is omstreeks 03.50 uur ingebroken in een discount drogisterij aan de Kastanjelaan. De dieven hebben met een stoeptegel de ruit van de voordeur ingegooid. Binnen heeft men twee schappen met parfums gestolen. Een getuige meldde de politie dat hij twee jongens had zien wegrennen. Een van deze knapen droeg een zwarte jas met capuchon en een bontkraag.

Auteur: Willem van Hooijdonk