Persberichten stad Utrecht, 09.30 uur

Utrecht, 09-12-2007

Auto-inbreker op heterdaad aangehouden

UTRECHT De politie heeft zaterdagmorgen op de Leidseweg een man aangehouden die in een auto had ingebroken.

Rond 08.05 uur kreeg de politie een melding van een getuige die op de Abel Tasmanstraat gezien had dat een man een inbraak in een geparkeerde auto had gepleegd. Op weg naar de opgegeven locatie zagen agenten op de Bilitonstraat en man zich schuil houden tussen twee geparkeerde autos. Bij het zien van de politie rende de man weg. Na een korte achtervolging werd de 22-jarige verdachte zonder vaste woon of verblijfplaats op de Leidseweg aangehouden. De man werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Rijden met rijontzegging

UTRECHT In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 december heeft de politie een man aangehouden omdat hij in zijn auto reed zonder een geldig rijbewijs.

Tijdens de surveillance reden agenten op de Nieuwekade. Ter hoogte van de kruising met de Kroonstraat kregen de agenten geen voorrang van een automobilist. De man werd aan de kant gezet en aangesproken op zijn rijgedrag. Navraag bij de meldkamer leerde dat de 55-jarige man uit Utrecht niet meer in het bezit was van een geldig rijbewijs. De man werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Straatroof

UTRECHT Op de Bevinlaan vond vrijdagavond een beroving plaats. Hiervan werd een vrouw het slachtoffer.

Een 27-jarige vrouw uit Utrecht stond samen met een vriendin stil langs de kant van de weg. De vrouw zat als passagier in de auto en was - via het openstaande raam van de auto - in gesprek met een ander persoon. Plotseling werd haar tas van haar schoot weggepakt door een onbekende jongen die vervolgens hard wegliep. De tas van het slachtoffer werd later in de bosjes leeg teruggevonden. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht zuid, tel.: 0900 88 44.

Bestuurder onder invloed

DE MEERN De politie heeft op de Meerndijk een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance controleerden agenten een bestuurder op de Meerndijk. De 53-jarige man uit De Meern moest een eerste blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 445 ug/l uit. De man werd met een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur naar huis gestuurd.

Vrouw aangehouden voor diefstal

UTRECHT Bij een winkel aan de Roetlantdreef heeft de politie vrijdagmiddag een vrouw aangehouden voor het plegen van een diefstal.

Personeel belde omstreeks 15.20 uur naar de politie omdat zij een vrouw hadden aangehouden die geprobeerd had met een stapel dvds - zonder af te rekenen - de winkel te verlaten.

Ter plaatse troffen agenten een 39-jarige vrouw uit Utrecht aan. In de tas van de vrouw werden ook andere goederen die vermoedelijk van diefstaf afkomstig zijn aangetroffen. De Utrechtse werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Man vlucht bij controle in winkel

UTRECHT De politie heeft vrijdagmiddag een man aangehouden die tijdens een controle in een winkel wegrende.

Omstreeks 13.50 uur controleerden agenten een winkel aan de Arnodreef. Op het moment dat de agenten de winkel binnen kwamen zagen zij dat een man zich snel uit de voeten wilde maken. De man trok buiten de winkel zijn werkjas uit en rende weg. De agenten vertrouwden het niet en zetten de achtervolging in. Hierbij werd van een toevallig passerende vrouw haar fiets gevorderd. Op de fiets van de vrouw zag een agent kans de man op de Maria van Hongarijedreef klem te rijden.

De 54-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Uiteindelijk bleek dat de man gevlucht was omdat hij vermoedelijk werkte met een uitkering. Tevens bleek dat hij nog twee boetes had openstaan.

Man aangehouden met verkeersbord

DE MEERN Op de Meerndijk heeft de politie in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 december een man aangehouden met een verkeersbord.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 05.15 uur een man over de Meerndijk lopen. De man had een wegbewijzeringsbord onder zijn arm. Bij het zien van de agenten gooide hij het bord snel op de grond en liep door of er niets aan de hand was. De agenten controleerde de 38-jarige man uit De Meern. Hij verklaarde het bord - De Provincialeweg N228 gevonden te hebben. De agenten namen hem mee naar het bureau waar hij verhoord werd over de gepleegde diefstal.

Bromfietsbestuurder onder invloed

UTRECHT Zaterdagavond heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed op zijn bromfiets reed.

Naar aanleiding van klachten over overlast uit de buurt namen agenten rond 23.45 uur poolshoogte in de omgeving van de Normandie en de Elzas. Ter plaatse troffen zij geen jeugd meer aan. Op dat moment passeerde één van de bekende overlastplegers met zijn bromfiets. De 19-jarige man uit Utrecht kreeg een stopteken en werd gecontroleerd. Al snel bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 375 ug/l uit. Hij werd met een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur lopend naar huis gestuurd.

Man aangehouden

UTRECHT De politie heeft vrijdagmorgen een man aangehouden die vond dat hij lollig was toen hij een vuilniszak in het bureau leeggooide.

Omstreeks 06.05 uur kwam een man het bureau aan de Kroonstraat binnen. De man gaf aan het wel te durven om een vuilniszak op de balie leeg te gooien. Vrijwel direct hield de man een vuilniszak ondersteboven en gooide de inhoud op de balie. De agenten hielden de 41-jarige waaghals uit Nieuwegein meteen aan. Een eveneens 41-jarige Utrechtse vriend van de verdachte wilde zich even met de aanhouding bemoeien. Hij werd ook aangehouden en voor verhoor ingesloten op het bureau.

Jeugd pleegt een groot aantal vernielingen

DE MEERN In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 december heeft een groep jeugd een groot aantal vernielen gepleegd.

Bij een supermarkt aan het Mereveldplein werd een reclamebord uit de grond gehaald en door

een aantal jongens tegen de ruit van de winkel gegooid. Hierdoor sneuvelde de winkelruit. Op de Langerakbaan werden van zeker vijf geparkeerde autos ruiten ingeslagen en spiegels vernield. Op de Zandweg waren agenten aan het werk toen een drietal scooters passeerde en naar de agenten schreeuwden. De scooterbestuurders stopten na vijftig meter waarna één van de passagiers een steen pakte en die door een ruit van een auto gooide.

Tijdens de surveillance kwamen agenten onderweg nog een aantal vernielingen tegen. Op de Rijksstraatweg en de Burgemeester Middelweerdbaan troffen agenten kapotgeslagen en gesloopte abris tegen. Verder werden autos vernield op de Woerdlaan, Mereveldplein, Van Heemskerklaan, Glazenierslaan en Amerongenlaan. De politie denkt dat een kleine groep jongens verantwoordelijk is voor de gepleegde vernielingen en is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht west, tel.: 0900 88 44.