Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (9/12)

BREDA, 9 december 2007

Overvaller geeft zich aan bij de politie

BREDA: De politie heeft zaterdagmiddag in een woning in het centrum van Breda een 35-jarige Bredanaar aangehouden die eerder gistermiddag een overval gepleegd heeft op een nagelstudio aan het van Coothplein. De man die zichzelf aan had gegeven, gaf de overval toe en wilde aanvankelijk met de opbrengst daarvan drugsschulden afbetalen. De verdachte is in verzekering gesteld.

De politie kreeg zaterdagmiddag omstreeks 14.00 uur een melding van een overval op een nagel- en haarstudio aan het van Coothplein. Een man was daar dreigend met een mes binnen gekomen. Hij eiste van de 57-jarige eigenaresse en een klant, een 41-jarige vrouw, waar zij mee bezig was, geld. De klant gaf onder deze dreiging haar tas af. Ondertussen wist de eigenaresse alarm te slaan bij haar collega winkeliers op het van Coothplein. De verdachte vluchtte op een fiets in de richting van de Fellenoordstraat. Een van de op het alarm aangesloten winkeliers heeft de verdachte nog achtervolgd, maar raakte hem uiteindelijk kwijt. De verdachte is uiteindelijk naar huis gegaan. Daar trof hij zijn vriendin. Samen besloten ze dat hij zich moest aangeven. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het incident.

Man aangehouden na huiselijk geweld

BREDA: De hulpofficier van justitie heeft vanmorgen aan het bureau een 23-jarige Bredanaar in verzekering gesteld. De verdachte was vanmorgen de woning van zijn 36-jarige ex-vriendin in de Haagse Beemden binnengedrongen. Hij had de voordeur open getrapt. Dit gebeurde nadat hij zijn ex vriendin gebeld had en zij weigerde hem binnen te laten. Ze wil na een relatie van een jaar geen contact meer met haar ex-vriend. Dit kan hij kennelijk niet accepteren. Hij was vervolgens naar boven gelopen waarop hij in haar slaapkamer nogmaals benadrukte dat hij niet zonder haar kon. Op dat moment arriveerde de politie die de man heeft aangehouden.

Rijder onder invloed aangehouden

BAARLE-NASSAU: De politie heeft vannacht omstreeks 03.00 uur op het Sint Annaplein een 25-jarige man uit Baarle-Hertog betrapt op het rijden onder invloed. De Belgische automobilist blies 625 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij had naar eigen zeggen zeven flessen bier gedronken voordat hij achter het stuur was gestapt.

Twee arrestaties tijdens gemoedelijke uitgaansavond in Breda

BREDA: De agenten die vannacht belast waren met het horecatoezicht spreken in hun rapportage van een gemoedelijke sfeer. Er was een flinke drukte in de stad. Er werden slechts twee arrestaties verricht.

Omstreeks 03.30 uur werden op de Nieuwe Prinsenkade twee mannen uit s-Gravendeel (20 en 25 jaar) aangehouden omdat ze de openbare orde verstoorden. Het duo viel enkele jongens lastig die op een taxi stonden te wachten. Een politiebiker sprak de mannen daarover aan, waarna zij zich op hem richten. Een van hen greep de agent bij de kraag van zijn jas. Uiteindelijk werden ze omdat ze recalcitrant bleven aangehouden.

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig en karaktervol.

Fietsendieven aangehouden

BREDA: Twee knapen uit Breda (18 en 19 jaar) zijn vannacht omstreeks 02.40 uur door de politie aangehouden op de Academiesingel. Agenten zagen de knullen lopen. De 18-jarige Bredanaar droeg een fiets over zijn rechterschouder. Het bleek te gaan om een afgesloten herenfiets. Ze vertelden dat ze fiets daar in de omgeving hadden gevonden. Ze waren naar het station gelopen omdat ze de bus naar huis hadden gemist. Ze waren naar eigen zeggen niet van plan om de fiets mee naar huis te nemen. De politie maakt proces-verbaal op tegen het duo.

Dronken Polen zorgen voor consternatie in Wernhout

WERNHOUT: Twee Poolse mannen (31 en 37 jaar) hebben zaterdagmiddag op de Kleine Heistraat voor consternatie gezorgd. Beide mannen werden door passanten dronken aangetroffen op de Kleine Heistraat. Een van de hen lag in een sloot en werd door omstanders daaruit gehaald. Zijn kleding was doorweekt met water De andere man lag op het wegdek. Ze roken allebei naar alcohol en reageerden in eerste instantie niet op aanspreken. De agenten probeerden een van de mannen overeind te helpen. De dronken man reageerde daarop maar was onvast ter been en niet in staat om zelfstandig te staan. Beide mannen zijn daarop aangehouden omdat niemand wist waar zij verbleven. In het cellencomplex zijn zij door een GGD arts onderzocht. Hun natte kleren werden vervangen door een overall. Een van de mannen verklaarde later toen hij ontnuchterd was, met behulp van een tolk dat zij uit hun huis waren gezet. Ook had hij geen salaris ontvangen. Ze hadden zich zo gedragen om meegenomen te worden door de politie omdat ze bang waren door de kou en de regen te bezwijken. De andere verdachte kon zich alleen herinneren dat hij meer dan tien glazen bier had gedronken.

Winkeldief wil met kerst Tom Tom systemen cadeau doen

BREDA: Zaterdagmiddag zijn bij een elektronicazaak aan de Kruisvoort twee mannen betrapt op winkeldiefstal. Een 43-jarige Hagenaar, die zich verplaatst per scootmobiel, ging samen met een 32-jarige plaatsgenoot winkelen. In de winkel haalden ze de beveiliging van twee Tom TOM systemen. Vervolgens stopten ze de navigatieapparatuur in de beenzak van de 43-jarge Hagenaar, die eigenlijk aangebracht is ter bescherming van de kou. Ze werden echter betrapt door een bewaker. De 43-jarge verdachte verklaarde dat hij de navigatiesystemen met de Kerst als cadeautje had willen geven. Ze hebben een dagvaarding gekregen.

Auteur: Willem van Hooijdonk