Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - Verlichtingscontrole                          |
De politie in Apeldoorn heeft in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 december in samenwerking met de gemeente Apeldoorn en Veilig Verkeer Nederland een uitgebreide verkeerscontrole gehouden op diverse lokaties rondom het centrum in Apeldoorn. Het accent bij de controles lag op deugdelijke fietsverlichting.

Vanaf 22.30 uur werden vooral fietsers die in de binnenstad van Apeldoorn fietsten gecontroleerd. Mensen waarvan de verlichting klopte, kregen een presentje van de gemeente Apeldoorn. Mensen waarvan de verlichting niet in orde was, konden kiezen tussen het krijgen van een bekeuring of het ter plekke aanschaffen van deugdelijke verlichting die ze direct op de fiets konden plaatsen. In totaal werden 320 lampjes verkocht. Later op de avond werd repressief opgetreden en werden in totaal 94 bonnen uitgeschreven voor het niet voeren van verlichting. Daarnaast werden tijdens de controle drie bekeuringen uitgeschreven voor wildplassen en drie bekeuringen voor het negeren van het parkeerverbod.

|     |Apeldoorn A50 - auto total loss                           |
Een 18-jarige automobilist uit Dieren is zaterdagavond 8 december met de schrik vrijgekomen nadat hij op de A50 ter hoogte van Apeldoorn-Noord na een uitwijkmanoeuvre tegen de vangrail was gebotst.

De automobilist reed rond 19.15 uur vanuit Zwolle richting Arnhem toen hij ter hoogte van Apeldoorn plotseling moest uitwijken voor een auto met caravan die voor hem op de A50 reed. Door de uitwijkmanoeuvre raakte hij eerst de vangrail aan de linkerzijde van de weg en daarna de vangrail aan de rechterzijde van de weg. Het slachtoffer kwam met de schrik vrij, zijn auto moest worden afgesleept.

|     |Apeldoorn - twee fietsers in botsing                      |
Twee 18 jarige Apeldoorners zijn in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 december op het fietspad op de Vosselmanstraat met elkaar in botsing gekomen.

De 18-jarige Apeldoornse reed rond 01.15 uur tegen het verkeer in over het fietspad richting het Caterplein, toen zijn frontaal in botsing kwam met haar leeftijd- en plaatsgenoot die in tegengestelde richting fietste. De jongen is voor de zekerheid door een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.

--Einde berichten--


---


---


---

---- --