Ingezonden persbericht


Samsung lanceert wereldprimeur met Diamond Edition-TV op Miljonair Fair 2007

Christine Kroonenberg onthult 's werelds eerste TV met 'Gassan 121'-diamanten op Miljonair Fair 2007

Delft, 7 december 2007 ­ First Society Lady Christine Kroonenberg heeft gisteravond de Samsung Diamond Edition-TV onthuld. Op de druk bezochte openingsavond van de Miljonair Fair 2007 lanceerden Samsung en Gassan Diamonds 's werelds eerste LCD-TV ingelegd met 'Gassan 121'-diamanten. Wereldwijd worden slechts 15 exemplaren van de 'Diamond Edition by Samsung' gemaakt.

"Eindelijk kan ik mijn enthousiasme over de Diamond Edition TV delen. Van de zomer zag ik bij toeval deze schitterende TV bij Gassan maar mocht ik er met niemand over spreken", aldus Christine Kroonenberg. "Het is fantastisch om te zien dat de genodigden net zo lovend zijn over de Samsung Diamond Edition als ik."

Alle aanwezigen konden met eigen ogen het resultaat van de exclusieve samenwerking tussen Samsung Electronics en Gassan Diamonds aanschouwen. In de omlijsting van deze Full HD LCD zijn 328 'Gassan 121' geslepen diamanten met een totaal gewicht van 27.84 crt ingezet. Daarnaast is het Samsung logo gezet in een 18 krt. zetting met 124 briljant geslepen diamanten met een totaal gewicht van 1.70 crt. De 'Diamond Edition by Samsung' wordt voor ¤ 42.999,- inclusief BTW verkocht.

Gassan Diamonds
Gassan Diamonds in Amsterdam is van oudsher een diamantslijperij en nu uitgegroeid tot een internationale holding met meer dan 70 topmerken horloges en juwelen. Voor Gassan Diamonds is de samenwerking met Samsung een schitterende kans om het ambachtelijke diamantvak te lanceren binnen de high-tech-wereld van Samsung.

Samsung presenteert zich in Villa Milionaria op de Miljonair Fair 2007. In Villa Milionaria staan zeer exclusieve designtrends, lifestyle van hoogstaande kwaliteit en klassieke schoonheid centraal. De Samsung Diamond Edition TV is daarvan een krachtig voorbeeld.

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie, digitale media en digitale convergentietechnologie en één van de snelstgroeiende merken in ter wereld, met een merkwaardegroei van 180 procent in de afgelopen vijf jaar. In 2006 behaalde Samsung een totale omzet van US$ 63,4 miljard en een nettowinst van US$ 8,5 miljard. Wereldwijd zijn bij Samsung 138.000 medewerkers actief in meer dan 124 kantoren in 56 landen. De onderneming bestaat uit vijf businessunits: Digital Media Business, LCD Business, Semiconductor Business, Telecommunication Network Business en Digital Appliance Business. Als één van de snelst groeiende merken ter wereld, is Samsung Electronics de leidende producent van digitale televisies, geheugenchips, mobiele telefoons en TFT-LCD panels. In de Benelux brengt Samsung telecommunicatieproducten, IT-apparatuur, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten op de markt. Ook ontwikkelt Samsung Electronics Benelux totaaloplossingen voor zowel de consument als het bedrijfsleven, variërend van oplossingen voor de woonkamer tot geavanceerde narrowcastingprojecten. Samsung boekt in de Benelux jaarlijks een omzetgroei van 30 procent. Bij Samsung Electronics Benelux werken 145 personen, van wie 95 op het hoofdkantoor in Delft en 50 op de vestiging in het Belgische Vilvoorde. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen: 0900 SAMSUNG (¤ 0,10 p/m) of terecht op de website: www.samsung.nl.