Politie Drenthe

Zondag

Assen, 09-12-2007

Politie controleert in het verkeer

ASSEN Agenten hebben vrijdag tussen 14.00 uur en 22.00 uur op diverse plaatsen in het gebied Assen-Noord/Aa en Hunze gecontroleerd in het verkeer. Ze hebben verbalen uitgedeeld wegens het parkeren in strijd met een parkeerverbod (3x), het niet zichtbaar hebben van de kentekenplaat (1x), het rijden met een tractor over het fietspad (1x) en het fietsen zonder licht (1x). (BPS 07-200979)

MEPPEL De politie heeft zaterdagmorgen op de Meenteweg een controle gehouden. Zes fietsers zijn bekeurd wegens het fietsen zonder licht.(BPS 07-201044)
HOOGEVEEN/ALTEVEER- De politie heeft zaterdagmiddag op diverse plaatsen gecontroleerd in het verkeer. Diverse bestuurders zijn bekeurd wegens te hard rijden o.a.aan de Schutstraat, de Oosterweg en de Zuidwoldigerweg. Zij hebben de maximumsnelheid overtreden binnen de bebouwde kom met 37 km/uur, 17 km/uur (2x), 19 km/uur, 20 km/uur, 21 km/uur en 33 km/uur. Buiten de bebouwde kom werd de snelheid overtreden met 11 km/uur. Bovendien zijn bekeuringen uitgeschreven voor het niet stoppen voor rood licht (3x), het niet handsfree bellen (2x), het parkeren zonder parkeerkaar (1x) en het rijden zonder gordel (1x).(BPS 07-201133)

Aanrijding bromfietser en auto
EMMEN Een 17-jarige bromfietser is zaterdagavond gewond geraakt bij een aanrijding op de Weerdingerstraat. Een 38-jarige bestuurder uit Emmen sloeg af en liet de bromfietser die op dezelfde weg reed niet voorgaan. De bromfietser raakte gewond aan zijn knie.(BPS 07-201165) Aanrijding tussen twee autos

HOLLANDSCHEVELD Zaterdagavond botste een 80-jarige bestuurster uit Hollandscheveld met haar auto tegen een andere auto, die bestuurd werd door een 29-jarige man uit Elim. De vrouw reed op de Meerboomweg (met drie inzittenden) en wilde linksaf een inrit in slaan. Daarbij zag ze de 29-jarige tegemoetkomer over het hoofd. Een botsing was het gevolg. De vrouw belandde met haar voertuig in de sloot. Twee inzittenden zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis in Hoogeveen gebracht. Het gaat om een jongen van 14 en een meisje van 13 jaar oud uit Lelystad. De voertuigen zijn afgesleept. (BPS 07-201176)

Onder invloed deelnemen aan het verkeer
MEPPEL De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarige bromfietser aangehouden op de Ceintuurbaan. De agenten zagen de bromfietser al op de Markstraat rijden, maar hij ging er bij het zien van de politie vandoor. Op het bureau bleek dat de jongeman onder invloed van alcohol verkeerde. Hij blies 440 ugl. Van 39 andere bestuurders werd eveneens een blaastest afgenomen aan de Eendrachstraat. Geen van hen bleek te veel te hebben gedronken.(BPS 07-201270)
EMMEN Agenten hebben zaterdagmiddag een 37-jarige vrouw uit Emmen aangehouden wegens het rijden onder invloed. De vrouw raakte met haar auto betrokken bij een aanrijding op de kruising Zuidbargerstraat met de Hondsrugweg. De andere bestuurster was een 74-jarige vrouw uit Borger. De 37-jarige vrouw blies op het bureau 275 ugl. Zij kreeg een boete opgelegd.(BPS 07-201104)

Inbraken in autos
ASSEN Tussen zaterdag 11.00 uur en 15.00 uur is ingebroken in een auto aan de Stationsstraat. Door een ruit te vernielen, wist men in de auto te komen. Er is o.a. een navigatiehouder ontvreemd. De eigenaar deed aangifte.
ASSEN Tussen zaterdag 10.00 uur en 15.30 uur is ingebroken in een voertuig dat geparkeerd stond aan de Van Riebeeckstraat. Uit de auto is onder meer een radio weggenomen. Door een ruit te vernielen, wist de dief toe te slaan. De eigenaar deed aangifte.(BPS 07-201132)

Inbraak in woning
WIJSTER Tussen zaterdag 16.30 uur en 17.45 uur is ingebroken in een woning aan de Westerhaar. De inbreker is mogelijk binnengekomen via een raam dat op een kiertje stond. Uit de woning zijn onder meer sieraden weggenomen. De eigenaar deed aangifte.(BPS 07-201193)

Aangifte van inbraak in café
HOOGEVEEN In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een caféaan het Haagje. Er is onder meer geld weggenomen en een aantal flessen Beerenburg. Door een ruit te vernielen, wist men binnen te komen. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.(BPS 07-201079)

Winkeldiefstal
EMMEN - De politie heeft zaterdagmiddag een 16-jarig meisje en een 18-jarige jongen uit Emmen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Bij een modezaak aan de Picassopassage hebben zij een jas gestolen. Bij de fouillering troffen agenten 14 wenskaarten aan die kort daarvoor bij een boekhandel aan de Kleepassage waren weggenomen. In een tas van de jongeman werd een balletjespistool aangetroffen. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.(BPS 07-201128)

Jongen aangehouden wegens diefstal portemonnee
ZUIDLAREN - Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 16-jarige jongen uit Zuidlaren aangehouden op verdenking van diefstal van een portemonnee in een caféaan de Millystraat. Een 20-jarige vrouw uit Zuidlaren deed aangifte. De jongen heeft tijdens het verhoor de diefstal bekend. Tegen hem is verbaal opgemaakt. (BPS 07-201253)

Vernielingen aan autos

ASSEN in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn meerdere autos vernield aan de Violenstraat en omliggende straten. Het gaat met name om vernielingen van autospiegels. Drie mensen hebben inmiddels de schade gemeld, mogelijk zijn er nog meerdere gedupeerden. Zij kunnen zich, net als getuigen, melden bij de politie via 0900-8844. (BPS 07-2012273)

Man vernielt ruit van taxi
MEPPEL De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 27-jarige man uit Meppel aangehouden op verdenking van vernieling. Volgens een getuige had de verdachte een ruit van een taxi ingeslagen aan de Noteboomstraat. Op basis van het signalement konden de agenten de verdachte aanhouden op de Groenmarkt. Tijdens het verhoor bekende de man de vernieling. Hij kreeg, na overleg met Justitie, een boete van 130,-. Bovendien zal hij de schade vergoeden aan het taxibedrijf.(BPS 07-201282)

Man aangehouden wegens bekladding monument
ASSEN De politie heeft zaterdag een 46-jarige man uit Assen aangehouden op verdenking van vernieling. Omstanders hadden de politie gebeld toen de verdachte een monument aan de
Oudestraat/Groningerstraat aan het bekladden was met verf. De verdachte is na overleg met Justitie in verzekering gesteld.(BPS 07-201046)

Jongen aangehouden wegens mishandeling

MEPPEL Agenten zagen in de nacht van zaterdag op zondag dat een jongeman een andere jongen in het gezicht sloeg op het Prinsenplein. De verdachte, een 17-jarige jongen uit Meppel, is aangehouden wegens mishandeling. Een 23-jarige man uit IJhorst deed aangifte. Op het bureau bekende de minderjarige jongen de mishandeling. Hij wordt besproken in het casusoverleg.(BPS 07-201268)

Vernieling bushokjes
EMMEN De politie kreeg in de nacht van zaterdag op zondag een melding van vernieling van bushokjes aan de Weerdingerstraat. Agenten hebben drie jongens aangehouden, twee van 17 en één van 18 jaar oud uit Nieuw Weerdinge en Sleen. Allen zijn ingesloten voor verhoor.(BPS 07-201285)

Aanhouding wegens bedreiging medewerkster tankstation EMMEN Een medewerkster van een tankstation aan de Rondweg deed zaterdagmorgen aangifte van bedreiging. Een bestuurder van een auto wilde gaan tanken, maar stond te roken bij het vulpunt. Zij wees de man op het rookverbod, maar de bestuurder was hier niet van gediend. Hij schold haar uit en bedreigde haar. De verdachte, een 20-jarige man uit Emmen, is kort daarna gehoord op het politiebureau. Hij kreeg na overleg met Justitie een dagvaarding.(BPS 07-201109)

Man aangehouden wegens bedreiging
ASSEN Agenten hebben zaterdagavond bij een café aan de Brinkstraat een 32-jarige en een 31-jarige man uit Assen aangehouden wegens bedreiging van een 33-jarige medewerker van de horecagelegenheid. Beide mannen zijn ingesloten voor verhoor. (BPS 07-201219)

Aangifte van bedreiging
BEILEN Twee mannen van 19 en 24 jaar oud uit Steenderen en Zwolle zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden wegens bedreiging van medewerkers van een discotheek aan de Domoweg. Een 32-jarige man deed aangifte. Beide verdachten zijn ingesloten voor verhoor.(BPS 07-201280)

Huiselijk geweld
HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 30-jarige man uit Hoogeveen aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 25-jarige vriendin. De man is ingesloten voor verhoor.(BPS 07-201263)

Aangifte van brandstichting
KLAZIENAVEEN Een 64-jarige man uit Klazienaveen deed zondag aangifte van brandstichting. In de nacht van zaterdag op zondag zijn vijf coniferen in de brand gestoken bij een woning aan de Kleine Beer. Getuigen van de brandstichting kunnen bellen met de politie via 0900-8844. (BPS 07-201303)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ramona Venema tel. 0592 - 45 1280.