Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (9/12)

TILBURG, 9 december 2007

Rustige avond voor Tilburgse agenten tijdens het horecatoezicht

TILBURG: De politie heeft vannacht tijdens het horecatoezicht vier arrestaties verricht. Het was druk maar gemoedelijk in het uitgaanscentrum, met onder andere een uitverkocht concert in zaal 013. Drie bromfietsers gingen van schrik onderuit toen zij agenten zagen. Een van hen, een 19-jarige Tilburger raakte gewond toen hij tegen een etalage ruit reed.

* Gisteravond zijn omstreeks 23.30 uur drie bromfietser onderuit gegaan op de Heuvelstraat. Agenten waren bezig met de controle van een bromfiets van een 18-jarige Tilburger die zonder helm reed. Op dat moment kwamen drie bromfietsers vanuit de Schouwburgring met hoge snelheid aangereden. Op het moment dat de eerste bromfietser de bocht omkwam en de controlerende agenten zag, ging hij vol in de remmen, waardoor hij onderuit ging. Meteen daarna kwam ook een tweede bromfietser achter hem ten val. Een derde bromfietser, een 19-jarige Tilburger welke ook tot hetzelfde groepje behoorde, reed vol een etalageruit van een schoenwinkel in. Zijn kameraden maakten zich meteen uit de voeten. De 19-jarige Tilburger gilde het uit van de pijn. Hij bleek zijn linkerscheenbeen gebroken te hebben. De GGD kwam daarvoor ter plaatse. De brandweer heeft het wegdek vanwege olie en benzine sporen schoon gespoten.

* Omstreeks 01.50 uur werd omstreeks 01.50 uur op de Spoorlaan een 18-jarige Tilburger aangehouden ter zake graffiti. Hij vond het nodig op pilaren van een bank te schrijven met een stift.


* Omstreeks 03.15 uur werd op de Paleisring een 47-jarige Tilburger aangehouden omdat hij niet voldeed aan het bevel om te vertrekken. De verdachte wilde perse zijn dochter spreken die in een café aldaar verbleef.

* Omstreeks 03.30 uur kreeg een 25-jarige Tilburger op de Heuvelring op de Heuvelring eveneens een vordering om door te lopen. De man mocht een discotheek niet meer in, maar wilde niet weggaan.
* Een 19-jarige Tilburger werd omstreeks 04.50 uur op het NS-Plein aangehouden omdat hij aan het vechten was.

* De politie schreef verder vijf bekeuringen uit voor wildplassen. Ook gingen vijf uitgaanders op de bon omdat zij alcohol nuttigden op straat.

Plankendief aangehouden

TILBURG: De politie heeft zaterdagavond omstreeks 23.50 uur op de Ringbaan Zuid een 39-jarige Tilburger en diens 38-jarige vriendin aangehouden. De mannelijke verdachte had eerder gisteravond samen met een vriend wiens naam hij niet wilde zeggen hardhouten planken weggehaald op de Havendijk. Hij liep tegen de lamp omdat de politie post op de Havendijk had ingenomen na een eerdere melding. De agenten zagen dat de verdachte stopte bij de in aanbouw zijnde steiger. Daarna stapte hij weer in en reed weg. In de auto werden houtresten aangetroffen. Hij gaf toe eerder gisteravond 15 planken te hebben meegenomen voor zijn tuin. Zijn vriendin was daar niet bij betrokken geweest. Dit kwam overeen met een melding van een getuige die aangaf twee mannen bij de bouwplaats gezien te hebben. De planken zijn in beslag genomen.

Maandagavond Overval ABN-AMRO bank Goirle in Bureau Brabant

GOIRLE: Bureau Brabant besteedt morgenavond aandacht aan een
bankoverval in Goirle die op 16 november jl. heeft plaats gevonden.

Op 16 november 2007, net voordat de bank wordt geopend, komen twee overvallers met geweld de bank binnen. Zij weten met de buit te vluchten op een bromscooter. De bromscooter is gestolen op 14 november 2007 in Amsterdam. Die scooter werd teruggevonden op een plaats, waar de overvallers vermoedelijk in een vluchtauto zijn overgestapt. Bureau Brabant besteedt aandacht aan deze overval. De eerste uitzending van is op maandag 10 december om 19.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald (behalve om 20.00 uur en 22.00 uur), de laatste uitzending is op dinsdag 11 december om 17.00 uur.

Willem II Ajax verloopt met twee arrestaties rustig

TILBURG: De wedstrijd Willem II-Ajax die zaterdagavond in Tilburg werd gespeeld, is voor de politie rustig verlopen. Er werden slechts twee arrestaties verricht. Een 26-jarige man uit Utrecht werd aangehouden omdat hij verdacht wordt van het mishandelen van een 48-jarige steward. Hij had de steward een knietje in dien rechterzij gegeven. De Willem II medewerker kwam daardoor ten val. Hij heeft er vermoedelijk een gekneusde rib aan overgehouden. Een 13-jarige jongen uit Riel werd aangehouden nadat hij vanuit het kingside vak vuurwerk in de gracht had gegooid. Het ging om een zogenaamde Widow maker.

Auteur: Willem van Hooijdonk