Politie Limburg-Zuid

9 december 2007

Kerkrade; verdachte koperdiefstal aangehouden

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie op de Witte Wereld in Landgraaf een 19-jarige inwoner van Kerkrade aangehouden, op verdenking van diefstal van koper.

De Kerkradenaar werd rond 03.50 uur samen met twee andere mannen bij zijn auto aangetroffen. Twee andere mannen die bij de Kerkradenaar waren, gingen ervandoor, toen zij de agenten zagen. Bij de auto van de Kerkradenaar stonden enkele dozen met daarin een hoeveelheid koperen leiding en koperen koppel- en t-stukken. Deze materialen bleken te zijn weggenomen uit een container, die bij het in aanbouwzijnde hotel van de skibaan stond.

De Kerkradenaar is voor nader onderzoek ingesloten.

Maastricht; bestuurder weggelopen na aanrijding

De politie heeft vrijdagmiddag een 49-jarige inwoner van Maastricht aangehouden, die na een aanrijding op de Molenweg was weggelopen.

De man was rond 17.00 uur om nog onduidelijke redenen met zijn auto tegen paal gereden. Hij kon aan de hand van een opgegeven signalement van een getuige in op de buurt worden aangehouden. De man weigerde vervolgens iedere medewerking aan een blaasproef, gedroeg zich zeer agressief bij zijn aanhouding en bedreigde een politieman.

Het rijbewijs van de Maastrichtenaar werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Valkenburg; twee verdachten van inbraak aangehouden

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie op de Spoorlaan in Valkenburg twee 20-jarige mannen uit Maastricht en Valkenburg aangehouden, op verdenking van een inbraak in een pand aan Broekhem in die plaats.

De bewoner van het pand had het tweetal bij de inbraak betrapt en de politie gebeld. Aan de hand van het signalement kon deze het tweetal aanhouden.

Zij zijn voor onderzoek ingesloten.

Maastricht; taxichauffeur overvallen

In de nacht van zaterdag op zondag is rond 01.50 uur op de Bosscherweg in Maastricht een 20-jarige taxichauffeur uit die plaats, overvallen en van zijn portemonnee beroofd.

De daders, een blanke man en een man met een licht getinte huidskleur, reden het slachtoffer ter hoogte van de Fort Willemweg met een Audi A3 klem. Vervolgens trokken de daders het portier van de taxi aan de bestuurderszijde open en sloegen de chauffeur enkele keren in zijn gezicht. Daarbij mislukte een poging van een van de overvallers om de autosleutels te bemachtigen. Onder bedreiging moest het slachtoffer op zeker moment zijn portemonnee afgeven. Daarna verdwenen de overvallers. Bij de beroving liep het slachtoffer een gezwollen oog en een bloedneus op.

De politie onderzoekt de overval.

Landgraaf; overval op woning

Twee gemaskerde mannen hebben zaterdagavond rond 23.50 uur een overval gepleegd op een woning aan de Broekhuizenstraat in Landgraaf.

De bewoners , een man en een vrouw raakten daarbij niet gewond.

Toen de bewoonster in de woning terugkwam, nadat zij een pakje sigaretten was gaan kopen, kwamen twee gemaskerde mannen plotseling de woonkamer binnen. Een van de overvallers bedreigde de bewoner met een mes en eiste geld. De vrouw vluchtte meteen via de achtertuin naar buiten en wist bij een woning in de buurt de politie te alarmeren. Hoe de daders de woning zijn binnen gedrongen is nog niet duidelijk.

Toen agenten in de woning arriveerden, waren de daders verdwenen.

De politie stelt een onderzoek in.

Landgraaf; overval op benzinetankstation

Zaterdagvond hebben twee mannen een gewapende overval gepleegd op een benzinetankstation aan de Hovenstraat in Landgraaf.

Bij deze overval raakte niemand gewond.

Een van de daders, helemaal in het zwart gekleed, met bivakmuts op, liep rond 20.50 uur het gebouw van het tankstation binnen en bedreigde de aanwezige medewerkster met een vuurwapen. De man sprak met een Antilliaans of Surinaams accent. Een tweede dader, stond op het moment van de overval vermoedelijk buiten. De daders zijn er met een nog onbekend geldbedrag vandoor gegaan.

de politie is een onderzoek gestart.

Geleen; autobrand

Door nog onbekende redenen is zaterdagavond rond 21.15 uur op de Napoleonbaan Noord in Geleen, in vlammen op gegaan.

De auto brandde helemaal uit. Het is niet duidelijk wat de oorzaak van de brand is.

De politie is nog op zoek naar de eigenaar van de auto.

Maastricht; straatroof

Zaterdagmiddag vond er op de Victor de Stuersstraat in Maastricht een straatroof plaats, waarvan een 46-jarige inwoonster van die plaats het slachtoffer werd.

De vrouw raakte licht gewond, doordat zij door de dader op de grond werd geduwd. Zij liep rond 17.00 uur ter hoogte van de kruising van de Pastoor Habetsstraat en de Victor de Stuersstraat, toen een man op een fiets aankwam rijden en deze neerzette op de hoek van de Victor de Stuersstraat en de Sint Odastraat. Vervolgens kwam die man in een versnelde pas op de vrouw toegelopen, waarna hij haar omver duwde. Nadat de vrouw op de grond was gevallen, ging de man er met haar tas vandoor.

Een automobilist en een buurtbewoonster hebben zich om het slachtoffer bekommerd.

De politie stelt een onderzoek in.

Kerkrade; bejaarde vrouw gewond bij straatroof

Vrijdagmiddag rond 15.40 uur, vond er op de van de Weijerstraat in Kerkrade een straatroof plaats waarvan een 79-jarige inwoonster van die plaats het slachtoffer is geworden.

De vrouw liep een behoorlijke bloedende verwonding aan haar hoofd op. Zij moest door ambulancepersoneel aan haar verwonding worden behandeld.

Het slachtoffer had samen met haar twee jaar oudere echtgenoot boodschappen gedaan en was op weg naar hun auto die op het Carboonplein stond. Zij liepen daarbij niet bij elkaar. Toen de vrouw op de hoek van de Carboonstraat-van de Weijerstraat was kreeg zij plotseling een klap van een onbekende man, waardoor zij kwam te vallen en gewond raakte. De dader is er vervolgens met haar tas vandoor gegaan. Hij rende weg richting Akerstraat en Kaalheidersteenweg.

Verschillende personen hebben zich om het slachtoffer bekommerd. De politie is meteen een uitgebreid onderzoek gestart naar deze lafhartige beroving. Daarbij is zij met name op zoek naar personen die het slachtoffer hebben geholpen. De politie vermoedt dat er nog getuigen zijn, waarmee zij nog niet heeft gesproken. Zij roept die mensen op zich met haar in verbinding te stellen (0900 - 8844).

Maastricht; inval in drugspand

Het Joint Hit Team is vrijdagavond een drugspand aan de Lyonnetstraat in Maastricht binnengevallen. Bij de actie werden zes personen aangehouden en een hoeveelheid soft- en harddrugs in beslag genomen.

Toen agenten het pand binnen gingen was er niemand aanwezig. De vijf aangehouden personen zijn twee vrouwen van 22 jaar en drie mannen in de leeftijd van 17 tot 28 jaar. De 17-jarige is afkomstig uit Spanje, de overigen wonen in Frankrijk. Allen zijn voorafgaande aan de inval aangehouden omdat zij in het bewuste pand drugs hadden gekocht. De twee vrouwen bleken in totaal bijna 200 heroïne en cocaïne in hun vagina te hebben verstopt.

Bij het onderzoek in het pand werden ruim 180 gram heroïne en cocaïne enkele kilo's versnijdingsmiddel en ruim 71 gram softdrugs aangetroffen. Naast de drugs, werden ook meerdere weegschalen in beslag genomen.

De aangehouden verdachten zijn ingesloten.

Meer informatie:
Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616