Politie Kennemerland

Nieuwberichten zondag 9 december

Kennemerland, 09-12-2007

Rijbewijzen ingevorderd

HEEMSKERK - 7 december. Politieagenten hielden omstreeks 22.30 uur een 40-jarige Heemskerkse automobilist aan. Hij verloor door onbekende oorzaak de macht over zijn auto op de Lippestraat. Hij reed vervolgens een achtertuin in waarbij hij de schuttingen van twee woningen vernielde. De verdachte bleek onder invloed van alcohol. Hij kwam aan een promillage van 1,64. Zijn rijbewijs is daarom ingevorderd en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt

NIEUW-VENNEP - 9 december. Een 21-jarige Nieuw-Vennepse automobilist raakte omstreeks 03.00 uur op de noordelijke Randweg van de rijbaan en kwam in een greppel terecht. Zowel hij als een passagier kwamen er zonder letsel van af en klommen op eigen kracht op het droge. De man bleek onder invloed van alcohol. Hij kwam aan een promillage van 1,31 hetgeen leidde tot de invordering van zijn rijbewijs. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Aanrijding met letsel

ZWANENBURG - 8 december. Politieagenten stelden omstreeks 18.20 uur een onderzoek in naar een aanrijding met letsel op de IJweg. Een 43-jarige Hoofddorpse motorrijder bleek te zijn aangereden door een 23-jarige Hoofddorpse automobilist. De motorrijder is met een beenbreuk naar een ziekenhuis vervoerd. Hij bleek geen voorrang van de automobilist te hebben gekregen op het moment dat die afsloeg een inrit in.

Aanhoudingen na rijden onder invloed

VELSEN-ZUIID - 7 December. Politieagenten hielden omstreeks 23.05 uur een 33-jarige automobilist uit Heerhugowaard aan op de A9 nabij hm paal 47.3 zij bleek kort darvoor met haar auto tegen de vangrail tot stilstand te zijn gekomen. Politieagenten keken al naar haar uit na een melding dat een automobiliste met 30 km over de snelweg reed en daarbij beide rijstroken gebruikte. Op het bureau moffelde de verdachte een flesje met vermoedelijk verdovende middelen weg. Korte tijd later viel zij vermoedelijk door het gebruik van verdovende middelen weg. Zij is voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis en daar opgenomen. Er wordt proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

HAARLEM - 9 december. Omstreeks 04.25 uur hielden politieagenten in het Florapark een 22-jarige man aan zonder vaste woon - of verblijfplaats. Hij vluchtte kort daarvoor uit zijn auto toen hij werd staandegehouden door de agenten op de Dreef. De verdachte bleek onder invloed van alcohol. Hij kwam aan een promillage van 1,55. Zijn rijbewijs kon niet worden ingevorderd want die bezat hij niet. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Op het bureau bleek de man, evenals zijn ook aangehouden tweelingbroer, nog enkele tientallen veroordelingen te hebben open staan. Zij zijn daarop ingesloten.

Ingevorderde rijbewijzen van hardrijders

VIJFHUIZEN - 8 december. Tijdens een lasersnelheidsscontrole op de N-205, de Drie Merenweg, zijn de rijbewijzen ingevorderd van een automobilist en een motorrijder. Zij reden met respectievelijk 157 en 190 km. Er is proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Aanhoudingen auto-inbrekers

VIJFHUIZEN - 9 december. Na een tip van een getuige konden politieagenten omstreeks 03.30 uur een 18-jarige Hoofddorper aanhouden op de Kromme Spieringweg. Hij wordt er van verdacht kort daarvoor te hebben ingebroken in een geparkeerde auto. Twee medeverdachten wisten vooralsnog te ontsnappen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

HEEMSKERK - 9 december. Een 21-jarige Heemskerker trof omstreeks 00.15 uur een inbreker in zijn auto aan het Burgemeester Nielenplein en hield hem direct aan. Politieagenten namen de verdachte, een 21-jarige Beverwijker over en brachten hem over naar het politiebureau. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

HEEMSTEDE - 8 december. Na een melding van een getuige die iemand met een zaklamp in een geparkeerde auto zagen schijnen, hielden politieagenten omstreeks 04.50 uur een verdachte aan op het Haemstedeplein. Dat was een 33-jarige Haarlemmer met een fiets. Hij wordt verdacht van inbraken in een auto aan zowel het Haemstedeplein als in de Alberdingk Thijmlaan en van diefstal van de fiets die hij bij zich had. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. Hij bekende de diefstal van de fiets en ontkende de auto-inbraken. Hij is na verhoor heengezonden. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Taxichauffeur overvallen

HOOFDDORP - 8 december. De politie stelt een onderzoek in naar de beroving van een taxichauffeur en is op zoek naar getuigen.

Omstreeks 09.00 uur is een 48-jarige taxichauffeur op gewelddadige manier beroofd in zijn auto. Dat gebeurde op de Boslaan. Twee mannen die hij op Schiphol had opgepikt bedreigden hem met een mes en bespoten hem met bijtende stof. Zij stalen de portemonnee van het slachtoffer en vluchtten weg in de richting van het bedrijventerrein Beukenhorst. Van de twee verdachten is bekend dat zij ongeveer 1.75 meter lang zijn, een getint uiterlijk hadden en gekleed waren in een zwarte en grijze jas. Getuigen die iets hebben gezien wat in verband kan worden gebracht met de beroving worden verzocht te bellen via 0900
- 8844.

Aanhouding na vernieling

HAARLEM - 8 december. Politeiagenten hielden omstreeks 01.20 uur een 26-jarige Haarlemmer aan in de Kleine houtstraat. Hij wordt verdacht kort darvoor een etalageruit te hebben vernield. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Op 9 december hielden politeiagenten twee 17-jarige Haarlemmers op heterdaad aan op de Grote Markt. Zij waren beide in de daar staande kerstboom geklommen. Hierdoor viel een groot gedeelte van de verlichting uit en ook braken diverse takken af. Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten en er wordt proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Aanhouding graffitispuiters

UITGEEST - 8 december. Na een melding van een getuige konden politieagenten omstreeks 02.50 uur op heterdaad in het stationsgebouw twee mannen aanhouden. Het duo, een 19-jarige en 20-jarige uit Egmond aan de Hoef, bleek voorzien van mondkapjes en in het bezit van 21 spuitbussen enkele muren te hebben bespoten. Na verhoor zijn zij de volgende dag heengezonden. Er wordt proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Aanhoudingen na mishandeling

HAARLEM - 8 december. Politieagenten hielden omstreeks 03.40 uur op de Grote Markt een 22-jarige Haarlemmer aan. Zij zagen hem een 23-jarige Haarlemmer in het gezicht slaan. Deze viel op de grond waardoor zijn horloge kapot ging. Omstreeks 04.00 uur hielden agenten in de Smedestraat een 25-jarige Haarlemmer aan. Zij zagen hem een op de grond liggende man enkele malen schoppen. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. Er wordt proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

NIEUW-VENNEP - 8 december. Politieagenten hielden omstreeks 00.30 uur een 22-jarige Nieuw-Venneper aan op de Hoofdweg. Hij wordt ervan verdacht kort daarvoor in een horecagelegenheid een 18-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

HOOFDDORP - 9 december. Omstreeks 03.15 uur is een 31-jarige Antwerpenaar aangehouden. Hij bezocht een discofeest in de Graftermeerstraat en kreeg daar ruzie met een 52-jarige Hagenaar. De verdachte mishandelde de aangever door hem een glas in zijn gezicht te drukken. Het slachtoffer moest worden opgenomen in een zieken huis ter behandeling van zijn verwondingen. De verdachte liep ook letsel in zijn gezicht op. Hij kon na behandeling in het ziekenhuis in het bureau worden ingesloten.

Aanhouding huiselijk geweld

BEVERWIJK - 9 december. Omstreeks 01.35 uur is een 30-jarige Beverwijker aangehouden. Hij wordt ervan verdacht kort daarvoor zijn 25-jarige partner te hebben mishandeld. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Onderzoek mishandeling

IJMUIDEN - 9 december. De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van twee mannen. De IJmuidenaren van 26 en 35 jaar, liepen omstreeks 01.55 uur, door nog onbekende oorzaak, letsel op toen zij met een mes werden gestoken door een onbekende automobilist. Dat gebeurde bij een benzinestation aan de Dokweg. Beide slachtoffers zijn voor behandeling naar een ziekenhuis vervoerd. Zij konden na behandeling naar huis. Bij nader onderzoek is door politieagenten de door de verdachte gebruikte auto, een rode BMW, in IJmuiden teruggevonden en in beslag genomen. Het onderzoek naar de verdachte wordt voortgezet.

Vechtenden gescheiden door de politie

HAARLEM - 9 december. Omstreeks 04.20 uur ontstond er op de Brouwerskade een gespannen sfeer tussen twee groepen bezoekers van een nabij gelegen uitgaansgelegenheid. Er ontstonden enkele kleien vechtpartijen. Gealarmeerde politieagenten hebben de vechtende partijen gescheiden en vervolgens van hen gevorderd zich te verwijderen. De ruzie bleek binnen te zijn ontstaan omdat een man uit de ene groep een vrouw uit de andere groep in haar kont had geknepen.

Aanhoudingen na bezit nepwapens

HAARLEM - 7 december. Politieagenten hielden omstreeks 13.00 uur in een schoolgebouw een 16-jarige Haarlemmer aan. Hij bleek in het bezit van een bedrieglijk echt gelijkend vuurwapen dat hij in zijn broeksband droeg. Hij verklaarde het wapen van een jongen te hebben gekocht en het mee naar school te hebben genolmen om het aan een nader te laten zien. Een getuige zag hem het wapen bij zich hebben en tipte de directeur van de school die op zijn beurt de politie informeerde. Het wapen was een namaak Beretta en is in beslag genomen. Er wordt proces-verbaal tegen de verdachte opgemaakt.

HOOFDDORP - 8 december. Politieagenten hielden omstreeks 15.40 uur een 32-jarige Hoofddorper aan. Hij had in de J.C. Beetslaan de eigenaar van een bedrijf bedreigd via sms-jes en hing rond bij het bedrijf. Getuigen zagen hem daarbij een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bij zich hebben. Na de aanhouding bleek bij onderzoek in zijn woning het om een zilverkleurig nepwapen te gaan. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.