KNHS


Volle winst voor vierspanrijder Weusthof
9 december 2007
Mark Weusthof

GENEVE (KNHS) Mark Weusthof (Rossum, Ov.) heeft de volle winst gepakt in de FEI Wereldbekerwedstrijd voor vierspannen in het Zwitserse Genève. Koos de Ronde (Zwartewaal) miste op een haar na de winning round en werd vierde. In het tussenklassement na vier wedstrijden bezet De Ronde de derde plaats, Weusthof is het klassement binnengerold op de vierde plek.

Voor Weusthof was Genève zijn eerste van de twee Wereldbekerwedstrijden waarin hij dit seizoen start. Met de overwinning in het Palexpo heeft de lange Twentenaar een startplaats voor de finale binnen handbereik. Voor Weusthof kwam zijn eerste plaats als geroepen: Ik wilde het liever niet op Mechelen aan laten komen om me voor de finale te kwalificeren. Het deelnemersveld is daar heel sterk met onder meer Ijsbrand Chardon. De 34-jarige vierspanrijder ging volledig ontspannen de wedstrijd van Genève in. Ik wist dat er van alles kon gebeuren en dat is ook gebleken. In de warming up werd ik derde, terwijl ik gisteravond in de extra wedstrijd vijfde werd. Mijn paarden zijn in een zeer goede conditie en kennen de klappen van de zweep. Ik had vandaag een heel goed gevoel en heb geprobeerd om de Fransman Benjamin Aillaud, die na mij moest starten, het vuur aan de schenen te leggen, en dat is gelukt. Aillaud moest als laatste van start kon niet tippen aan de snelle tijd van Weusthof en tikte er bovendien drie balletjes af. De Zwitserse wild card rijder Daniël Würgler eindigde op de derde plaats.

Koos de Ronde kon aan zijn paarden merken dat ze de Wereldbekerwedstrijd in Stockholm afgelopen weekend nog in de benen hadden: Het was een lange reis en de wedstrijd in Genève duurt drie dagen. Het parcours was bovendien heel lang, dus dat kon ik vandaag met name goed aan mijn achterpaarden merken. De Ronde tikte er in de eerste omloop een balletje af en miste daardoor nipt de winning round. De 31-jarige vierspanrijder moet nu afwachten hoe zijn collega menners presteren in Mechelen op 29 en 30 december om te weten te komen of hij kans maakt op een startbewijs voor de finale in Leipzig van 18 tot en met 20 januari 2008.

Uitslag CAI-W Genève:

1. Mark Weusthof (Ned) 284.93

2. Benjamin Aillaud (Fra) 308.97

3. Daniël Würgler (Sui) 328.53

4. Koos de Ronde (Ned) 164.74

5. Werner Ulrich (Sui) 166.08

6. Tomas Eriksson (Swe) 170.88

Stand na 4 van 6 wedstrijden:

1. Boyd Exell (Aus) 20

2. Ijsbrand Chardon (Ned) 17

3. Koos de Ronde (Ned) 12

4. Mark Weusthof (Ned) 10
4. Jozsef Dobrovitz (Hun) 10
6. Zoltan Lazar (Hun) 8

7. Benjamin Aillaud (Fra) 7

8. Daniël Würgler (Sui) 6

9. Werner Ulrich (Sui) 5

10. Tomas Eriksson (Swe) 4

De volgende Wereldbekerwedstrijd voor vierspannen wordt op 29 en 30 december verreden in het Belgische Mechelen. Voor Nederland komen Ijsbrand Chardon en Mark Weusthof er aan de start.

Informatie over de Nederlandse deelnemers vindt u op onze website www.knhs.nl/mediaguide
Meer informatie over de Wereldbeker vierspannen vindt u op: www.worldcupdriving.com