Politie Midden- en West Brabant

persbericht district Oosterhout 9/12

OOSTERHOUT NB, 9 december 2007

Politie onderzoekt straatroof

OOSTERHOUT: Twee Oosterhouters van beiden 18 jaar zijn vannacht omstreeks 00.15 uur op de Heuvelstraat bij een pinautomaat het slachtoffer geworden van een straatroof. Bij een van de slachtoffers bleef het bij een poging. Zijn vriend gaf geld en een telefoon af. De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

De slachtoffers werden bij de pinautomaat geconfronteerd met twee straatrovers. Een van de rovers had een mes in zijn handen. Ze eisten geld. Een van de slachtoffers gaf daarop een geldbedrag en na veel aandringen ook zijn telefoon af. De daders fietsten weg in de richting van de Bredaseweg. De daders spraken volgens de slachtoffers met een buitenlands accent.

Man aangehouden na mishandeling echtgenote

KAATSHEUVEL: De politie heeft vannacht, de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 04.35 uur op zijn woonadres in Kaatsheuvel een 36-jarige man aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van zijn 34-jarige echtgenote. Het incident vond plaats na afloop van een feestje van een familielid elders in Kaatsheuvel.

De politie kreeg omstreeks 04.00 uur een melding van een conflict in een woning in Kaatsheuvel. Ter plaatse hoorden de agenten dat na afloop van een feestje een 34-jarge vrouw, die te geëmotioneerd was om een verklaring af te leggen, door haar echtgenoot was mishandeld. Hij zou haar voor de woning geschopt en geslagen hebben. Twee getuigen hebben de verdachte weggetrokken, naar huis gebracht en in bed gelegd. De Chef van dienst besloot de verdachte thuis aan te laten houden. Hij is in verzekering gesteld. Vermoedelijk heeft de drank een grote rol gespeeld bij het incident. De politie is nog doende met het opnemen van een aangifte van het slachtoffer.

Keukenbrand

WAALWIJK: Vannacht werd omstreeks 02.10 uur een brand gemeld in een woning aan de Drogerij. Ter plaatse bleek dat het om een keukenbrand ging. De brandweer bluste de brand. De bewoner een 39-jarige man, werd omdat hij rook had ingeademd voor behandeling naar het Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg gebracht. Hij mocht na behandeling het hospitaal weer verlaten. Vermoedelijk is de brand ontstaan bij het gasfornuis.

Jongens aangehouden na aantreffen amfetamine

WASPIK: De politie heeft zaterdagmorgen omstreeks 11.00 uur nabij de sporthal op de Wilhelminastraat een 19-jarige man uit Sprang-Capelle en een 21-jarige Bredanaar aangehouden nadat onder een wiel van de auto van de Bredanaar drugs waren aangetroffen.

De politie kreeg een melding van geluidsoverlast veroorzaakt door de jeugd. De agenten troffen ter plaatse alleen de twee verdachten met een auto aan. Uit het voertuig kwam een wietlucht. De agenten stelden een nader onderzoek in en troffen onder een wiel een zakje aan met roze vloeistof. Het bleek te gaan om bijna 50 gram amfetamine in vloeibare vorm. Tevens vonden de dienders een zakje met droge amfetamine, circa 100 gripzakjes en een weegschaaltje.

Politie betrapt drie rijders onder invloed

WAALWIJK: De politie heeft vannacht omstreeks 01.30 uur op de Grotestraat een 63-jarige man uit Knokke-Heist aangehouden voor het rijden onder invloed. De automobilist blies 300 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan. Hij krijgt daarvoor een proces-verbaal.

OOSTERHOUT: Een 21-jarige Oosterhouter reed zaterdagavond omstreeks 23.50 uur met zijn auto in een berm op de Hermelijnvlinder. Hij kwam vast te zitten. De bestuurder bleek teveel gedronken te hebben. Hij blies 390 ugl. Hij valt in de categorie beginnend bestuurder en moest daarom direct zijn rijbewijs inleveren.

SLEEUWIJK: Zaterdagavond vond omstreeks 20.00 uur een ongeval plaats op het fietspad aan de Tol. Een 19-jarige bromfietser uit Almkerk nam vermoedelijk de bocht te ruim en kwam in aanrijding met de uit tegengestelde richting komende 18-jarige bromfietser uit Sleeuwijk. De bestuurder uit Sleeuwijk werd met beenletsel afgevoerd naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. De tegenpartij, de 19 jarige Almkerker bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 515 ugl.

Auteur: Willem van Hooijdonk