Politie Zuid-Holland-Zuid

09/12 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 09-12-2007 o Persberichten district I

ALCOHOL
ZWIJNDRECHT Een 28-jarige man uit Ridderkerk is op 9 december op de Koninginneweg aangehouden. De man reed over de Burg. Doumaweg in de richting van de Koninginneweg en reed bij het naderen van de rotonde een verkeersheuvel op en vervolgens tegen een verkeersbord. Hij raakte niet gewond, maar bleek wel teveel gedronken te hebben: 1,1 promille. Na verhoor kon hij naar huis.
DORDRECHT Een 20-jarige automobilist uit Dordrecht is op 9 december op de Vlotlaan aangehouden. Agenten onderwierpen hem aan een routinecontrole en constateerden dat hij teveel gedronken had. Een rijbewijs had hij niet. De man was recalcitrant en schold de agenten uit en ging met wat duw- en trekwerk de cel in. DORDRECHT - Een 28-jarige man uit Ridderkerk is op 9 december Korte Parallelweg aangehouden. Hij was met zijn auto tegen een hek gereden. Zijn passagier, een 21-jarige man uit Zwijndrecht, raakte licht gewond en is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder had gedronken en maakte de indruk alsof hij naast alcohol mogelijk ook drugs had gebruikt. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur en hem is door een GGD-arts bloed afgenomen voor onderzoek naar drugsgebruik.

DRIE JONGENS BEKENNEN BRANDSTICHTING
ZWIJNDRECHT Drie jongens in de leeftijd van twaalf tot dertien jaar uit Zwijndrecht hebben bekend betrokken te zijn geweest bij het in brand steken van een bromfiets aan de Brusselsestraat. Zaterdagmiddag rond 13.45 uur trof de politie een brandende bromfiets aan, die dichtbij een houten garagemuur stond. Nadat de benzinetank was ontploft, vatte de garagemuur vlam. Dankzij het alert optreden van een in de buurt wonend lid van de jeugdbrandweer is voorkomen dat de garage in de brand is gevlogen. De brandweer heeft vervolgens met groot materieel de rest geblust. Uit getuigenverklaringen werd al snel duidelijk in welke richting de daders moesten worden gezocht. De jongens zijn door hun ouders naar het politiebureau gebracht en hebben daar een bekentenis afgelegd.