Politie Gelderland-Midden

Arnhemmer beroofd; politie zoekt getuigen

Publicatiedatum: 9-12-2007 15:27:56

ARNHEM - Een 24-jarige man uit Arnhem is in de nacht van vrijdag op zaterdag slachtoffer geworden van een beroving in zijn woonplaats. Onbekenden zouden hem onder bedreiging geld afhandig hebben gemaakt. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor. De politie is op zoek naar getuigen.

Volgens het slachtoffer fietste hij omstreeks 02.25 over de Veldbloemenlaan. Op de kruising met de Pinksterbloemstraat werd hij tot stoppen gedwongen door een manspersoon. Toen het slachtoffer stil stond, zag hij dat er nog drie mannen aan kwamen lopen, die alle drie hun gezicht bedekt hadden. De Arnhemmer moest vervolgens met de mannen meelopen. Aangekomen op het Salvatorplein werd de man onder bedreiging zijn pinpas afhandig gemaakt en moest meelopen naar een pinautomaat op de Middelgraaflaan. Daar zou de 24-jarige een geldbedrag hebben gepind, dat afhandig werd gemaakt door één van de mannen. De vier liepen vervolgens samen weg in de richting van het St. Gangulphusplein.

Het slachtoffer kon één van de vier mannen als volgt beschrijven:
- 18 - 25 jaar;

- licht getinte huidskleur

- kort, zwart haar

- 1.85 lang

- normaal postuur

De politie roept eventuele getuigen op contact op te nemen met de Arnhemse politie via 0900- 8844. Anoniem reageren kan ook. Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053