Politie Haaglanden

persberichten 9 december

Haaglanden, 09-12-2007

Politie onderzoekt vondst stoffelijk overschot
Den Haag De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van de vondst van een stoffelijk overschot op zaterdag 8 december om 13.30 uur in een woning aan de Herenstraat. Politieagenten kregen een melding dat er een overleden vrouw in het pand was aangetroffen. Het stoffelijk overschot, waarvan de identiteit op dit moment nog niet bekend is, voor een gerechtelijke sectie overgebracht naar het NFI in Den Haag. In de loop van maandag 9 december wordt sectie op het stoffelijk overschot uitgevoerd. Nog niet duidelijk is waaraan de onbekende vrouw is overleden.

Bemoeizucht van Hagenaar eindigt in de cel
Den Haag Een 19-jarige Hagenaar viel enkele agenten zaterdag 8 december om 03.30 uur dusdanig lastig dat hij uiteindelijk werd aangehouden. De politieagenten waren in gesprek met een man die met een vlag over de Grote marktstraat loep te zwaaien en daarmee het publiek lastig viel. De 19-jarige weigerde op verzoek van de agenten zich te verwijderen en werd uiteindelijk aangehouden. Hierbij moesten de agenten geweld gebruiken om de man onder controle te brengen. Aan het bureau bleek dat personeel van het cameratoezicht de man al eerder had gezien en dat hij daarbij schade veroorzaakte aan het straatmeubilair. De man trok onder andere planten uit plantenbakken. Hij kreeg diverse processen-verbaal en mocht na verhoor weer gaan.

Met wapen op zak
Den Haag Politieagenten die vrijdagavond om 18.15 uur op de Elandstraat een personenauto controleerde troffen bij een van de bestuurders (37) een vuurwapen aan. De man viel op omdat hij iets probeerde weg te stoppen in zijn broeksband. Toen de agenten een onderzoek instelden bleek het om een vuurwapen ging. De 38-jarige passagier werd eveneens aangehouden.

Vrouw beknelt bij aanrijding
Den Haag Een 41-jarige automobiliste uit Nootdorp raakte zaterdag 8 december om 11.30 uur gewond bij een aanrijding op de Fruitweg en de Viaductweg. De vrouw raakte daarbij bekneld en de brandweer moest er aan te pas komen om de vrouw uit haar benarde positie te bevrijden. De 31-jarige bestuurder van de andere auto raakte niet gewond. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de aanrijding. De auto van de 41-jarige raakte zwaar beschadigd.

Graffitispuiters aangehouden
Den Haag De politie hield zaterdag 8 december om 04.00 uur in de Vondelstraat twee jongeren (16-18 jaar) aan op verdenking van graffiti. Een getuige zag de jongeren graffiti aanbrengen op enkele woningen en belde direct de politie. De politie wist de beide jongeren te achterhalen en beiden kregen een proces-verbaal. Zij moeten de schade vergoeden.

Alcoholcontroles in Scheveningen en Den Haag
Zesentwintig automobilisten kregen een proces-verbaal Scheveningen/Den Haag De politie controleerde vrijdag 7 december tussen 17.00 uur en 24.00 uur het autoverkeer in Scheveningen. Op vier locaties (Adriaan Goedkooplaan, Dr. Lelykade, Nieuwe Parklaan en de Zwolsestraat) moesten circa 500 automobilisten een blaastest afleggen. Voor negen van hen eindigde dat in een proces-verbaal. De hoogste score bedroeg 590 ugl. Een beginnend bestuurder kreeg een proces-verbaal omdat hij meer blies dan de wettelijke toegestane hoeveelheid van 88 ugl. Een man kon ook naar binnen nadat hij politiepersoneel uitschold. Politiepersoneel controleerde ter hoogte van het Bernhardviaduct eveneens op vrijdagavond het autoverkeer. Ruim 600 bestuurders moesten een blaastest afleggen. Zeventien kregen uiteindelijk een proces-verbaal. De hoogste score bedroeg hier 495 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Politie zoekt getuigen aanrijding
Den Haag De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding op woensdag 5 december om 15.15 uur op de Ypenburgse Boslaan. Een 13-jarige jongen stak bij groenlicht de voetgangersoversteekplaats ter hoogte van de Laan van Hoornwijcklaan over en werd vervolgens aangereden door een onbekende automobiliste. De bestuurster van de auto stopte en stapte uit. Toen zij kennelijk zag dat het wel mee viel, stapte de vrouw weer in en reed zij weg en ging waarschijnlijk rechtsaf de Laan van Hoornwijck op. De jongen kon geen signalement van de vrouw en of haar auto geven. Hij raakte gewond aan zijn gezicht en heeft een lichte hersenschudding. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de onbekende bestuurster? Of kent u haar wellicht? Belt u dan met de politie in Ypenburg-Leidschenveen via 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Politie zoekt getuigen aanrijding
Den Haag De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding op vrijdag 7 december om 17.00 uur op de Theresiastraat. Een 26-jarige vrouw stak ter hoogte van Albert Heijn de Theresiastraat over en werd daarbij aangereden door en onbekende automobilist met een wat oudere auto. De bestuurster van de auto stopte, keek even en reed daarna door zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. De vrouw kon geen signalement van de bestuurder en of zijn auto geven. De vrouw raakte lichtgewond en heeft onder andere een gekneusde enkel. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de onbekende bestuurder? Belt u dan met de politie van Bureau Overbosch via 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Dief opgepakt
Wassenaar Een 23-jarige taxichauffeur uit Den Haag werd zondag 9 december om 01.30 uur slachtoffer van een diefstal. De taxichauffeur stopte op de Lange Kerkdam om een jongeman af te zetten. Deze pakte plotseling geld uit de middenconsole sprong uit de auto en rende weg. Door een oplettende getuige die politieagenten een goed signalement gaf, kon de 22-jarige dief uit Wassenaar in zijn woning worden aangehouden. De politie maakte tegen de man proces-verbaal op.

50 cds weg twee vrouwen opgepakt
Nootdorp Naar aanleiding van een goed signalement konden politieagenten zaterdag 8 december om 14.25 uur twee vrouwen van (17 en 38) uit Lelystad aan houden die 50 cds hadden gestolen. Zij namen de cds, waarvan meerdere hetzelfde waren, uit een winkelfiliaal in het winkelcentrum de Parade mee zonder te betalen. Één van de vrouwen heeft bekend en moet voor de rechter verschijnen, de andere ging met een proces verbaal naar huis.

Baldadigheid leidt tot vertraging openbaar vervoer Delft Onbekenden gooiden zaterdag 8 december om 19.40 uur uit baldadigheid eieren en enkele stenen tegen een tram op de Buitenhofdreef. Een van de jongeren gooide daarbij een pakketje met trekrotjes in de tram. Omdat in eerste instantie niet duidelijk was wat er in het pakketje zat werd de tram ontruimd en stelde de politie een onderzoek in. Al snel bleek dat het ging om een pakketje met trekrotjes. Het openbaar vervoer liep flinke vertraging op.

Twee man vast na inbraak eetcafé
Delft Politieagenten die een melding kregen van een inbraak in een eetcafé aan het Achterom hielden twee Delftenaren (21-25) jaar aan. Beiden verdachten gingen er vandoor op het moment dat de politie arriveerde. De 25-jarige bleek na onderzoek niets met de inbraak te maken te hebben, maar stond nog gesignaleerd voor een ander feit. De 21-jarige bekende zijn aandeel. De politie is nog op zoek naar twee andere verdachten die wisten te ontkomen.

Heterdaadje uit het boekje
Delft Personeel van het cameratoezicht zag zondag 9 december om 02.10 uur dat twee jongeren een fiets vanaf de Coenderstraat wegnamen. De jongeren reden weg in de richting van de Westlandseweg. Toen een van de agenten het tweetal naderde rende de 15-jarige de andere kant op, recht in de handen van enkele andere agenten. De andere verdachte, een 14-jarige Delftenaar overkwam min of meer hetzelfde. Hij liep op de Papsouwselaan eveneens in de handen van de hermandad. Aan het bureau bekenden beiden de diefstal van de fiets.

Drie aanhoudingen na geweld in de disco
Zoetermeer De politie hield zaterdag 8 december om 02.00 uur drie Zoetermeerders 17-18 jaar aan in een dansgelegenheid aan de Nederlandlaan. De drie jongeren worden verdacht van het mishandelen van een 17-jarige Zoetermeerder. De jongen raakte daarbij gewond aan zijn gezicht. De politie onderzoekt de toedracht van de mishandeling.

Wie o wie
Zoetermeer Politieagenten troffen zaterdag 8 december om 03.10 uur op kruising de Amerikaweg met de Afrikaweg een personenauto aan. De auto was leeg, stond tegen de vangrail aan en had fikse schade. Agenten kregen een tip dat de twee inzittenden waren weggelopen in de richting van het Centrum. Korte tijd later zagen de agenten op een bankje een man en een vrouw zitten. De 39-jarige man bleek eigenaar te zijn van de auto. Beiden verkeerden onder invloed van alcohol en weigerde elke medewerking. Ook aan het bureau wilde het stel niet meewerken. De 39-jarige man ging zelfs in het bureau het gevecht aan met een van de agenten en moest peperspray onder controle worden gebracht. Aangezien beiden bleven ontkennen te hebben gereden, vorderde de politie van zowel de 39-jarige als van zijn 40-jarige partner het rijbewijs in.