Ingezonden persbericht


Wouter Jongeneelen en Vera Zijlstra Nederlands Kampioenen Boulderen Derde editie van UrbanClimber wederom een groot succes

In poppodium de Effenaar in Eindhoven werd afgelopen zaterdag tijdens de derde editie van het evenement UrbanClimber wederom bewezen dat het NK Boulderen (met muziek- en lichteffecten) en het dancefeest After UrbanClimber een gouden combi vormen. Al vanaf zeven uur 's avonds stond de Effenaar vol met publiek wat een uiterst spannende en spectaculaire wedstrijd voorgeschoteld kreeg. De meervoudig Nederlands kampioen en boulderspecialist Wouter Jongeneelen uit Teteringen heroverde de titel na zijn teleurstellende 5de plek van vorig jaar. Bij de dames behaalde Vera Zijlstra uit Nieuwegein haar tweede Nederlandse titel van dit jaar, naast haar Nederlandse titel bij het Sportklimmen won zij nu ook de Nederlandse titel bij het Boulderen.

Vooral bij de dames werd een spannende strijd gestreden, tot op het laatste moment had Eline Nas uit Leiden de kans om Zijlstra van haar eerste plaats af te stoten door de laatse boulder te beklimmen (toppen). Dit lukte haar echter niet waardoor zij zelfs terug viel naar de derde plaats. Als tweede eindigde Rachel Nilwik uit Heerlen.

Bij de heren behoorde voornamelijk Jorg Verhoeven (High Potential-status NOC*NSF en Wereldbekerwinnaar Allround 2007) en Casper ten Sijthoff (A-status NOC*NSF) tot de favorieten, het was echter Wouter Jongeneelen (A-stutus NOC*NSF) die op overtuigende wijze wist te winnen. Jongeneelen was in vorm en mede door zijn wedstrijdervaring de 'slimste' klimmer. Hij doorzag als geen ander wat de beste manier was om de vier te beklimmen boulders te 'toppen'. Hij liet hierdoor Jorg Verhoeven (zilver) en Roman van der Werf (brons) achter zich. Wouter was al eerder Nederlands Kampioen Boulderen in 2005, 2003, 2002, 2001 en 2000.

Na de prijsuitreiking zorgde, als afsluiting van de uiterst spannende topsportwedstrijd, o.a. Techno DJ's Sascha Funke (D) en Abe Duque (USA) tot in de late uurtjes voor een knallende afterparty.