Gemeente Oost-Gelre


Gemeente Oost Gelre
3 december 2007


-- Uitnodiging --

Op zondag 9 december a.s. vindt onder de noemer "Kanonnenzondag" de feestelijke intocht plaats van de kanonnen die in het kader van het EU-project Groenlo Vestingstad speciaal voor de vestingstad zijn gegoten en vervolgens schietklaar worden gemaakt en een plaats in de vesting krijgen. (U heeft hierover separaat al een persbericht ontvangen van de heer Theo Soontiëns). De eerste vijf kanonnen zullen op gepaste wijze door de Compagnie Grolle - initiatiefnemer tot het maken van de kanonnen - aan het bestuur van de gemeente Oost Gelre worden overgedragen.

U wordt bij deze uitgenodigd voor de feestelijke intocht op Kanonnenzondag en voor de aansluitende "vestingstadbijeenkomst" in de publiekshal van het stadhuis Groenlo (Kevelderstraat 1).

De feestelijke intocht vindt plaats tussen 12.00 en 13.00 uur in de straten van Groenlo met als eindpunt het Mussenbergbolwerk, alwaar de overdracht zal plaatsvinden. De "vestingstadbijeenkomst" begint om 13.00 uur plaats in de publiekshal van het stadhuis Groenlo.

Website www.groenlovestingstad.nl
Speciaal voor het project Groenlo Vestingstad is een website ontwikkeld: www.groenlovestingstad.nl. De website geeft veel informatie over Groenlo in de 80-jarige oorlog en het laatste nieuws over en de ontwikkelingen van het project "Groenlo Vestingstad". Verder vindt de bezoeker er toeristische informatie, waaronder wandel- en fietsroutes en informatie over arrangementen.


---

Noot aan de redactie:
Voor vragen kunt u zich wenden tot de heer R. Verspiek van de gemeente Oost Gelre, tel. 0544-393492, aanwezig op woensdag, donderdag en vrijdag.


---- --