Exclusief op Cultura: Isolde Hallensleben viert 20-jarig bestaan NUHR


Zondag 9 december 20.30 uur

HILVERSUM, 20071121 -- "Intelligente staaltjes van satirisch cabaret." "Hilarische sketches. Ontroerende liedjes. Een fabelachtig decor. Een geluidsontwerp waar je u tegen zegt en licht dat je soms letterlijk verblindt." "Politieke satire van NUHR is superieur." "Een felle aanklacht tegen de tijdgeest, verpakt in liedjes, grappen en anekdotes, maar bovenal in een verhaal. Geen toneel, geen cabaret, maar de vruchten van beide genres."

Dit zijn enkele citaten uit de media en het juryrapport van de cabaretprijzen over de laatste voorstelling van cabaretgroep Niet Uit Het Raam (NUHR): Natuurlijke Selectie. Niet alleen in de media doen ze het goed: ze werden met Natuurlijke Selectie genomineerd voor de Poelifinario 2006-2007 en wonnen deze prijs in 2004 met het programma Over de top. Genoeg reden voor Cultura om Joep van Deudekom, Peter Heerschop, Viggo Waas en Eddie B. Wahr aan tafel te zetten en door Isolde Hallensleben (bekend van de Jakhalzen) te laten ondervragen.

In het gesprek, dat wordt uitgezonden op zondag 9 december, wordt teruggeblikt op 20 jaar spraakmakend, taboedoorbrekend cabaret. Alle opvallende programma's passeren de revue, eindigend bij Natuurlijke Selectie. Maar ook wordt vooruitgekeken naar de toekomst van de groep. Er staat nogal wat bij de mannen op de agenda: ze hebben alle vier steeds meer solovoorstellingen en -projecten. Zo ligt sinds mei 2007 het boek Het perfecte reisverhaal van Joep van Deudekom in de winkel, toert Eddie B. Wahr mee met de optredens van Viggo Waas & band, zit Peter Heerschop iedere maandagochtend bij Radio 538 en speelde Viggo Waas in Alles is Liefde.

Programmering zondag 9 december:
20.30 NUHR-special
21.40 De familie van der Ploeg
22.05 NUHR TV
22.30 Bij Nader Inzien aflevering 4

Cultura is het non stop themakanaal voor kunst en cultuur van de Publieke Omroep, te bekijken op digitale televisie en op internet. 24 uur per dag, 7 dagen per week recente en oudere programma's over muziek, boeken, film, podium- en beeldende kunst, met documentaires, talkshows, films en andere schatten uit het omroeparchief. Iedere zondagavond staat in het teken van amusement, te beginnen met het Cultura Journaal om 20.30 uur. De programmering staat altijd in één lijn met actuele gebeurtenissen.





Cultura