Ingezonden persbericht

---

Persbericht

Hortus botanicus Leiden

Goededoelen gezocht!

Goededoelenmarkt 9 december

Vlak voor Kerst is het goed aan medemens, mededier en medeleven te denken. Daarom willen we in de Hortus botanicus Leiden op zondag 9 december een Goededoelenmarkt organiseren. Het wordt een bijzondere dag, op een bijzondere plek waar mensen elkaar ontmoeten die zich inzetten voor lijf en leed van een ander.

We zoeken juist niet de grote doelen maar vooral de kleinere initiatieven en projecten die door privépersonen worden ondersteund, door vriendengroepen, scholen of sportverenigingen. Dat kan gaan van de verkoop van mooi verpakte kerstkoekjes voor de Stichting Cordaad (tijdelijke crisisopvang voor mensen in nood) tot honing van de Stichting Beesupport die staat voor duurzame verbetering van het leven van boeren in ontwikkelingslanden. Ook worden er bijvoorbeeld door het Hulpfonds Rhodes canvasschilderijen aangeboden van tekeningen van de leerlingen van de lagere school in Rhodes/Zuid-Afrika. Met de opbrengst wordt de aankoop van leermiddelen en het onderhoud van het lesgebouw ondersteund.

Heeft u een goed doel of weet u een goed doel, doe dan mee en huur een kraam. Door de hele Hortus, van het inpandige terras in de Wintertuin tot in de tent bij de Oranjerie, en het kleine pleintje onder de bananenbomen in de tropische kas komen kramen en tafels te staan. U kunt zo uw informatiepanelen tonen en de spullen uitstallen die verkocht worden ten bate van uw doel.

Als tegemoetkoming in de organisatie van de dag vragen we 25 euro kraamhuur bij uw inschrijving. De tegenprestatie van de Hortus zal zijn dat we gaan proberen zoveel mogelijk bezoekers naar de Goededoelenmarkt te trekken, dat op 9 december de botanische tuin wat langer open is dan normaal in de winter en dat er 50% korting op de entreeprijs geldt. Gedurende de hele dag zullen speciale winterwandelingen met een Hortusverteller gehouden worden zodat iedereen die naar de Goededoelenmarkt komt ook meteen kennis kan maken met de Leidse Hortus.

Wilt u meedoen aan de markt neem dan contact op met Patricia Vandecasteele via het kantoor van de Hortus botanicus: 071 - 5275144 of stuur een e-mail naar vdcasteele@hortus.leidenuniv.nl met daarin een omschrijving van uw goede doel en wat u gaat verkopen of tonen. We zijn benieuwd naar uw reactie en gaan er op 9 december een warme, mooie dag van maken!

Goededoelenmarkt - 9 december 2007

Waar

Hortus botanicus Leiden, Rapenburg 73, 2311 GJ Leiden

Wanneer

9 december 2007

Open

De Hortus botanicus is op 9 december geopend van 10 - 17 uur

Inschrijving

Via Patricia Vandecasteele 071 - 5275144 of via een email gericht aan vdcasteele@hortus.leidenuniv.nl met daarin een omschrijving van uw goede doel en wat u gaat verkopen

Entree

Dagkaart

Normaal E 5 / E 3 op 9 december E 2,50 / E 1,50

Kinderen 4-12 jaar

Normaal E 2,50 op 9 december E 1,25

Museumkaart

Gratis

Informatie

071 - 527 7249 / www.hortusleiden.nl

Toegankelijkheid

Een deel van de Hortus, o.a. de Victoriakas, is niet goed bereikbaar voor mindervaliden die gebruik maken van een rolstoel of rollator.

Aan de redactie:

Voor informatie over de Goededoelenmarkt kunt u contact opnemen met Patricia Vandecasteele vdcasteele@hortus.leidenuniv.nl en Stans van der Veen veen@hortus.leidenuniv.nl

Beide bereikbaar via het kantoor van de Hortus botanicus Leiden: 071-5275144

Bestanden op hogere resolutie van het gebruikte beeldmateriaal kunt u opvragen via Stans van der Veen: veen@hortus.leidenuniv.nl

Stans van der Veen

Hortus botanicus Leiden - Publiek en Informatie

071 - 527 5144

29 oktober 2007, Leiden

(U maakt momenteel deel uit van de verzendlijst voor Persberichten uit de Hortus botanicus Leiden. Mocht u hier geen prijs meer op stellen stuur dan een antwoordmail en vermeld in de onderwerpbalk het woord afzeggen. Uw emailadres wordt dan van de lijst verwijderd.)

Stans van der Veen

Hortus botanicus Leiden

Publiek en Informatie/Pr & Information

P.O.Box 9516 2300 RA Leiden

t (0031) 071 - 5275144

f (0031) 071 - 5275199

e veen@hortus.leidenuniv.nl

www.hortusleiden.nl

---- --