KNHS


Maikel van der Vleuten wint Grote Prijs Hengelo 9 december 2007
kjm-071209-vleutenm.jpg

HENGELO (KNHS) - De Grote Prijs van Hengelo, het sluitstuk van de hippische tiendaagse onder de titel Hippisch Hengelo, werd gewonnen door Maikel van der Vleuten (Mierlo) met Audi's Naomi. Van de 45 starters plaatsten zich maar liefst 22 voor de beslissingen brengende barrage. Daarin ging het vanaf het begin snel, toen sneller en op het laatst heel snel.

Na een paar voorzichtige barrageritten, waarin alle risico werd vermeden, stak de Amerikaanse Jennifer Jones gezeten op Reichsgravin van het Bremhof de lont in het kruitvat door het barrageparcours foutloos af te raffelen in een tijd van 41.41 sec. sec. Daarna duurde het even tot Gert Jan Bruggink (Weerselo), die in Hengelo praktisch een thuiswedstrijd reed, met de hengst Sarantos de tijd nog een fractie scherper wist te zetten. De chronometers stonden stil na 40.08 sec. Nadat Bruggink door de finish was gedaverd stond iemand langs de boarding gereed met een groot glas bier, dat Bruggink op weg naar de uitgang gezeten op zijn paard in één teug ledigde. Dat leek terecht, want wie zou dit listige barrage parcours nog sneller kunnen overwinnen?
Lang leek het er dus op dat Bruggink zich kon laten huldigen als winnaar van de Grote Grolsch Prijs, totdat Maikel van de Vleuten met Audi's Naomi de piste binnenreed. Het Rabo Talent van het Jaar, eerder al succesvol in de Grote Prijzen van Amsterdam, Eindhoven en Zuidlaren, draaide de gaskraan bij Audi's Naomi vol open. In een perfect ritme stuurde hij zijn paard op de grote volte van de tweede via de derde naar de vierde hindernis, om dan op een dubbeltje wendend weg te sprinten naar de dubbelsprong. In die volte pakte Van der Vleuten de eerste voorsprong, om die verder uit te bouwen na de dubbelsprong. Plat lag de ruiter op zijn paard, dat voluit doordaverde en maar liefst bijna twee volle seconden onder de al razendsnelle tijd van Bruggink dook.
Van der Vleuten heeft geleerd, want kon er na zijn winnende ritten in Amsterdam, Eindhoven en Zuidlaren amper een lachje af, op weg naar de uitgang nu ging de cap direct na de finish al van het hoofd en hoog de lucht in. Met de zege van Maikel kwam er een einde aan twaalf dagen van goede hippische sport, met 28.000 bezoekers over alle dagen, en kreeg het uitverkochte huis met 4.000 bezoekers misschien niet de gehoopte winnaar - Bruggink - maar wel de sterkste - Van der Vleuten.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Uitslag Grote Prijs:


1) Maikel van der Vleuten (Mierlo) - Audi's Naomi - 0 / 0 - 38.26
2) Gert-Jan Bruggink (Weerselo) - Sarantos 0 / 0 - 40.08
3) Jennifer Jones (USA) - Reichsgravin van het Bremhof 0 / 0 - 41.41

Meer info zie: www.hippischhengelo.nl

Foto: Maikel van der Vleuten met Audi's Naomi door www.melissen.net