Milieudienst Rijnmond

Meer dan 30 meldingen vliegtuiglawaai

09.12.2007 17:47

Zondagmiddag 9 december ontving de DCMR meer dan dertig meldingen over een vliegtuig dat vertrok van Rotterdam Airport. De meldingen binnen vanaf 16.40 uur en kwamen uit Schiedam, Delft, Berkel Rodenrijs en Bergschenhoek.

Melden van vliegtuiglawaai

Klachten over het geluid van vliegtuigen in het Rijnmondgebied kunnen bij de DCMR worden gemeld. De DCMR neemt deze meldingen in ontvangst voor de Commissie Milieuhygiëne Luchtvaartterrein Rotterdam (CMLR - ook wel commissie 28 genoemd). De minister van Verkeer en Waterstaat heeft de CMLR ingesteld om voorlichting te geven en advies uit te brengen het milieu rond het luchthaventerrein in Rotterdam.

Allereerst wordt uw klacht zo goed mogelijk geregistreerd. De klachtengegevens (zonder persoonskenmerken) worden ieder kwartaal aan de CMLR doorgegeven. De commissie bekijkt de klachten in samenhang met andere klachten en eventuele ontwikkelingen en adviseert op basis daarvan, gevraagd en ongevraagd, de minister van Verkeer en Waterstaat. De DCMR heeft geen wettelijke bevoegdheden om zelf bij een (vermeende) overtreding op te treden.

Meer informatie op www.dcmr.nl