De Multiculturele Ondernemer en Manager van het jaar zijn bekend!

09/12/2007 22:10

JR Management Marketing en PR

In de nacht van 7 op 8 december werd in de Passengers Terminal in Amsterdam de The Other Businessman en The Other Manager 2007 verkiezing georganiseerd.

Ruim vijfhonderd gasten waaronder Ahmed Aboutaleb, Edgar Davids, John Leerdam, Sylvana Simons, Ferry Houterman en Aron Winter werden door presentator Humberto Tan naar de spannende ontknoping geleid. Daarnaast was de verkiezing ook live te volgen op www.theotherbusinessman.nl.

Tijdens een schitterend gala werd Brian Hirman (directeur Bookmark) door de deskundige jury bestaande uit Kenaad Tewarie (Five Oaks Investments), Han de Ruiter (Abn Amro), Harry Starren (de Baak), Tjahny Bercx (Leaseplan) , Agnes Jongerius (FNV), Paul Venhoeven (KPMG) en Diana Monissen (Agis) uitgeroepen tot beste multiculturele ondernemer van het jaar. Finalist Aqil Radjab (directeur Payroll company) won de publieksprijs.
Ference Lamp (Executive director Lehman Brothers) werd zowel door de jury als het publiek gekroond tot beste multiculturele manager.

Deze verkiezing die sinds 2006 georganiseerd wordt door multiculturele businessclub The Other Network is uniek in zijn soort. Voor zover bekend is er nog niet eerder in Nederland of Europa een prijs uitgereikt aan de beste multiculturele ondernemer of manager.
Het doel van dit initiatief is om de gangbare perceptie, als het gaat om multicultureel ondernemerschap, positief te beïnvloeden.
Daarbij wil de verkiezing bestaande multiculturele professionals inspireren en stimuleren om het onderste uit de kan te halen en hun dromen en ambities te realiseren. The Other Businessman 2007 en The Other Manager 2007 zijn titels die met trots gedragen zullen worden door de winnaars, omdat ze staan voor inzicht, lef, creativiteit en doorzettingsvermogen en alle andere kwaliteiten waarmee ze de Nederlandse samenleving hebben verrijkt.

Maar The Other Network is nog niet klaar. Op de lijst van de 200 machtigste mannen van Nederland staat één Allochtoon. Daarom gaat The Other Network The Other List publiceren een lijst met de 50 meest invloedrijke multiculturele professionals van Nederland. In het voorjaar wordt deze lijst gepubliceerd!