Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten weekeinde zondag 9 december 2007

Zaanstreek-Waterland, 09-12-2007 o Met hand in machine, man danig in de war en broeierige horecanacht

Pistool

Zaandam, vrijdag 7 december 2007, 15:55 uur.

De politie heeft drie jongens van 14, 15 en 17 jaar oud aangehouden wegens het voorhanden hebben van een verboden wapen. Een Amsterdamse agent in vrije tijd zag op station Zaandam dat één van de drie een vuurwapen toonde aan de twee anderen. De man maakte zich bekend als politieman en hield het drietal bij zich tot agenten in uniform arriveerden. Het pistool kwam bij fouillering te voorschijn uit de kleding van de tweede jongen. Beiden vertelden dat de derde jongen de eigenaar van het wapen was. Bij nader onderzoek bleek het niet om een echt vuurwapen te gaan maar om een zogenaamd balletjespistool. Dit wapen is verboden omdat het veel op een echt vuurwapen lijkt. Het trio werd ingesloten en in de avond na verhoor aan het ouderlijk gezag overgedragen.

Met hand in machine

Edam, vrijdag 7 december 2007, 19:37 uur.

Een 22-jarige man uit Edam is gewond geraakt doordat hij met zijn hand vast kwam te zitten in een deegmachine. De man was aan het werk in een bakkerij aan de Hamerstraat. De kap was van een walsmachine gehaald om de boel schoon te maken. Doordat een beveiligingscontact was doorverbonden kon de machine in beweging komen en de hand van de man klem zetten. Hij werd door een bedrijfshulpverlener uit de machine verlost en per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat de hand zwaar gekneusd was en een pees was afgescheurd. De machine werd stilgelegd en de productieleiding neemt contact op met de arbeidsinspectie.

Dreigende vrouw

Purmerend, zaterdag 8 december 2007, 10:31 uur.

De politie heeft een 24-jarige vrouw aangehouden omdat zij haar vriend had gedreigd met moord en brandstichting. De vrouw moest vanwege haar agressieve houding tijdens de rit naar het bureau in bedwang worden gehouden. Een medicus heeft de vrouw onderzocht en besloten dat zij gedwongen opgenomen moest worden. Een ambulance heeft de Purmerendse naar een medische instelling gebracht.

Op wenken bediend

Purmerend, zaterdag 8 december 2007.

Een 26-jarige Amsterdammer werd op zijn wenken bediend toen hij aan het politiebureau kwam vragen of er misschien nog wat voor hem open stond. Hij werd direct ingesloten omdat hij nog 30 dagen
gevangenisstraf tegoed had. Ook stond er nog een boete open van 30 euro. Als hij deze niet betaalt kan hij hiervoor ook nog eens zeven dagen worden vastgehouden.

Man danig in de war

Purmerend, zondag 9 december 2007, 04:21 uur.

Een 27-jarige man is door de politie meegenomen nadat hij overlast in zijn omgeving had veroorzaakt. De man zou de halve nacht bezig zijn geweest met vernielen van zijn huisraad en nu weggelopen zijn met een hoeveelheid bestek. Toen de agenten de man na enig zoeken aantroffen bleek dat hij waandenkbeelden had en een gevaar voor anderen zou kunnen opleveren. De man schopte de deur van een ophoudkamer stuk en moest met gepast geweld worden teruggezet. De man werd beoordeeld door een medicus en vervolgens per ambulance weggebracht naar een inrichting waar hij verplicht werd opgenomen.

Broeierige horecanacht

Zaandam, zondag 9 december 2007.

De horecanacht van zaterdag op zondag is in het Zaandamse centrum broeierig verlopen. Even na middernacht werden twee 15-jarige jongens aangetroffen die zich kennelijk bewusteloos hadden gedronken. Eén lag bij het Czaar Peterbeeld op de Dam in zijn eigen braaksel en de ander lag even verderop hetzelfde te doen voor een horecagelegenheid. Beiden werden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar ook de gewaarschuwde ouders heengingen.

Een geboeide 29-jarige Zaandammer die was aangehouden wegens verstoring van de openbare orde wist een agent nog een kopstoot te geven. Die kon na behandeling in het ziekenhuis zijn werk voortzetten. De verdachte verkeerde vermoedelijk onder invloed van cocaïne. Hij werd ingesloten.

In de Vinkenstraat was een dronken 19-jarige Zaandammer op een dak geklommen en met dakpannen gaan gooien. De brandweer haalde de man, die intussen op de nok lag te slapen, van het dak en de politie sloot hem in wegens openbare dronkenschap.

Twee jongens uit Zaandam van 16 en 17 jaar werden aangehouden en ingesloten wegens een mishandeling op de Westzijde. Zij zouden een 18-jarige Zaandijker een dik oog en een scheve neus hebben geslagen.

Op een parkeerterrein aan de Westzijde ontstond een vechtpartij tussen grote groepen Antilliaanse en Marokkaanse jongeren. Oorzaak van de onverdraagzaamheid was vermoedelijk overmatig drankgebruik. De politie heeft de partijen gescheiden en verwijderd. Beide groepen waren zijn niet woonachtig in de Zaanstreek.

Rustige horecanacht

Volendam genoot zaterdag op zondag van een rustige horecanacht. Er kwamen bij de politie geen meldingen binnen van incidenten. De bus naar Monnickendam werd door de politie gevolgd. Ook in de bus bleef het rustig.

De Koemarkt in Purmerend bleef ook rustig. In een café zou wel even zijn gevochten naar aanleiding van een conflict tussen Beemsterlingen en Marokkaanse jongeren. Portiers hebben beide groepen gescheiden weggestuurd.

Een zeer dronken man probeerde vermoedelijk te vertellen dat hij was mishandeld maar slaagde hier niet in. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht maar daar was hij zo lastig en dronken dat hij niet kon worden onderzocht. Ter ontnuchtering werd de man ingesloten in het politiebureau.

Een 38-jarige Purmerender werd aangehouden en ingesloten omdat hij weigerde te vertrekken. De man maakte voor de deur van een horecagelegenheid ruzie met de eigenaar. In de kleiding van de verdachte werd een pakje met vermoedelijk cocaïne gevonden. Dit werd in beslag genomen.

Auto en school

Zaandam en Zaandijk

Surveillerende agenten zagen op de Symon Spiersweg in Zaandam iemand druk bezig in een auto met een vernielde ruit. De 19-jarige Amsterdammer diste een volkomen ongeloofwaardige verklaring op voor zijn aanwezigheid in de auto. Hij werd aangehouden als verachte van vernieling en poging tot diefstal.

In Zaandijk aan de Fortuinweg hielden dezelfde agenten later een rennende man aan. Een omwonende van een school had glasgerinkel gehoord en gebeld. Agenten zagen iemand met een zaklantaarn bij een verbroken rolluik van de school. De man ging er hard rennend vandoor maar liep recht in de armen van de andere agenten. Hij werd ingesloten.

Bushokje vernield

Purmerend, zondag 9 december 2007, 00:35 uur.

Een 45-jarige Purmerender zag op de Grotenhuysweg een vernield bushokje dat even daarvoor nog heel was. Drie wegrennende jongens werden door hem staande gehouden in afwachting van de politie. De in Zuidoostbeemster wonende jongens werden mee genomen naar het bureau en verhoord. Eén 19-jarige verdachte gaf toe dat hij het ruit had vernield. Hij werd ingesloten. Zijn twee vrienden mochten na het afleggen van een verklaring naar huis.

Twee jongens uit Purmerend van 17 en 16 jaar oud werden ingesloten omdat zij op het Gildeplein prullenbakken hadden vernield. Omdat zij minderjarig zijn werden de ouders ingelicht.

Aanrijding met vangrail

Koog aan de Zaan, vrijdag 7 december 2007, 21:08 uur.

De politie heeft een verkeersongeval onderzocht waarbij een 20-jarige man uit Assendelft gewond raakte toen hij met zijn auto in de vangrail belandde. De man reed over de Rijksweg A 8 vanuit de richting van zijn woonplaats. Door onbekende oorzaak raakte hij de macht over het stuur kwijt. De auto begon over de hele breedte van de rijbaan te tollen en kwam tot stilstand tegen de vangrail. De bestuurder werd met een hoofdwond per ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar hij ter observatie is opgenomen. Zijn auto is vermoedelijk total loss en afgevoerd door een bergingsbedrijf. De vangrail is over een afstand van ongeveer 25 meter ontzet.

Vuurwerk

Purmerend, donderdag 6 december 2007, 12:24 uur.

De politie heeft naar aanleiding van een anonieme melding in een woning op Strandfontein ongeveer 327 kg verboden vuurwerk in beslag genomen. Na aanbellen werd de voordeur moeizaam opengedaan omdat de gang vol stond met een stuk of tien Chinese rollen en een aantal zogenaamde flowerbeds. Ook in de schuur werd nog het een en ander aan groot vuurwerk aangetroffen. De 34-jarige bewoner en eigenaar van de explosieven werd aangehouden en na verhoor aan het bureau in vrijheid gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt. De vuurwerkopslag valt onder de Wet Economische Delicten. Deze wet biedt de rechterlijke macht mogelijkheden tot zeer hoge boetes. Het vuurwerk werd in beslag genomen en afgevoerd naar de Domeinen.