Gemeente Geldermalsen

Clinics door Nederlandse korfbalbond bij Gymles basisscholen

5 december 2007 - Mozaïek organiseert met korfbalvereniging CKV Animo en de Nederlandse Korfbalbond korfbalclinics op 3 basisscholen in de gemeente Geldermalsen. De clinics worden gegeven in de groepen 3 en 4 van de Geldermalsense basisscholen Dn Bogerd, De Morgenster en Jan Harmenshof.

De clinics worden gegeven tijdens de gymlessen en zijn bedoeld om kinderen bekend te maken met sporten en de sportverenigingen.

De clinics vinden plaats op

* Maandag 10 december: Dn Bogerd in gymzaal Randhorst/ 2 lessen in de middag

* Dinsdag 11 december: De Morgenster in gymzaal Randhorst/ 2 lessen in de ochtend

* Dinsdag 11 december: Jan Harmenshof in gymzaal Oranje Nassaustraat/ 2 lessen in de middag

* Donderdag 13 december: Dn Bogerd /2 lessen in de ochtend
* Donderdag 13 december: De Morgenster/ 2 lessen in de ochtend
* Vrijdag 14 december: Jan Harmenshof: 2 lessen inde middag

Bos impuls
Deze activiteit vindt plaats in het kader van de BOS-impuls. Dit is een tijdelijke stimuleringsregeling Buurt, Onderwijs en Sport van het ministerie van VWS. Deze BOS-impuls is erop gericht gemeenten te ondersteunen bij hun aanpak van achterstanden van jeugdigen. Sportactiviteiten maken in elk geval deel uit van de regeling, maar ook lessen over bijvoorbeeld gezond eten en activiteiten in de buurt zijn mogelijk. Dat is goed voor de sociale samenhang in wijken en buurten. Buurt-, onderwijs- en sportorganisaties werken samen onder leiding van de gemeente om projecten in de wijk te realiseren. Belangrijke doelstellingen van BOS-impuls zijn:
* Het aantal kinderen dat buiten schooltijd sport beoefent, stijgt;
* Kinderen worden gestimuleerd om lid te worden van een sportvereniging;

* Bewonersgroepen dragen zorg voor speel- en sportvoorzieningen in de openbare ruimte. Er is een verbetering in de leefbaarheid en sociale cohesie;

* Ouders, en kinderen tussen 4-12 jaar hebben een gezonde leefstijl ontwikkeld.