De Haagse Hogeschool

Techniek boeiend? Scholieren komen er zelf achter tijdens de Technologie Week!

De Haagse Hogeschool opent van 10 tot 14 december zijn deuren voor nieuwsgierige scholieren

Techniek is overal aanwezig. In mobieltjes, computers, mp3-spelers, maar ook in wasmachines, autoâs, zelfs in een blikje cola. Al deze producten lijken erg vanzelfsprekend. Maar zijn dat natuurlijk niet. Daarom opent De Haagse Hogeschool van 10 tot en met 14 december 2007, zowel in Den Haag als in Rijswijk, zijn deuren voor scholieren die wel wat meer willen weten over techniek..

De vestiging in Den Haag hoopt ruim 1.700 scholieren uit havo-3 en vwo-3 te verwelkomen. De Rijswijkse vestiging rekent op minstens 600 leergierige derdeklassers. De Haagse Hogeschool wil deze eventuele bètaâs enthousiasmeren voor een vervolgopleiding in de techniek. De technische docenten en studenten willen de leerlingen ook duidelijk maken dat techniek niet altijd moeilijk hoeft te zijn en leuk is. Je vindt techniek ook terug in de marketing, in het milieu en in creatieve beroepen. Saai en eenzijdig is een opleiding in de techniek dus allerminst.

Den Haag

In de vestiging in Den Haag gaan studenten en docenten van zeven opleidingen met de middelbare schoolleerlingen aan de slag: Bewegingstechnologie laat de leerlingen bewegingen van hun klasgenoten meten, bij Human Technology observeert en analyseert de leerling de pauzerende mens, Industrieel Product Ontwerpen laat leerlingen daarmee een ideale pauzeruimte ontwikkelen, ICT & Media introduceert de scholieren in de wonderlijke wereld van het programmeren van robots en multimediaboodschappen, Bouwkunde en Civiele Techniek laat de leerlingen een brug bouwen, Voeding en Diëtetiek test de proefzintuigen en Process & Food Technology tenslotte laat de leerlingen allerlei proefjes op het gebied van voedingsbereiding doen.

Rijswijk

In Rijswijk doen alle zes de opleiding mee aan één groot project voor hun potentiële toekomstige studiegenoten. De leerlingen ontwerpen, produceren en verkopen gedurende de dag dat zij de hogeschool bezoeken een scanradio en gaan zowel individueel als in groepsverband aan de slag. Alle opleidingen komen hierbij aan bod, want productontwikkeling is een interdisciplinaire aangelegenheid. Onder het Rijswijkse dak bevinden zich de opleidingen Elektrotechniek, Technische Natuurkunde, Werktuigbouwkunde, Technische Bedrijfskunde, Technische Informatica en Bedrijfswiskunde.