Politiebond ACP

10 december 2007

Actieoverleg: bonden niet op één lijn

Categorie: ACP - nieuws, Actueel

De politiebonden ACP, NPB, VMHP en ANPV hebben vanmorgen bij elkaar gezeten naar aanleiding van het opgeschorte CAO-overleg.

Doel van de bijeenkomst: bekijken of we samen verder kunnen strijden voor een goede CAO. We hebben moeten constateren dat de bonden niet allemaal op één lijn zitten. Afgesproken is nu dat elke bond zich beraadt op zijn positie. Anders gezegd: intern wordt overlegd hoe we nu verder gaan. Later vandaag zullen we peilen welke bonden ons standpunt delen.

Voor de ACP is het namelijk duidelijk. Tijdens het CAO-overleg van 20 november jl. hebben alle bonden afgesproken hun leden te raadplegen. Tijdens het overleg van 7 december zou dan helder zijn wat de collegas in het land vinden. De ACP heeft haar huiswerk goed gedaan: wij zijn in alle regios geweest en hebben met jou en je collegas gesproken. Tijdens onze ledenronde bleek dat veruit het merendeel van de medewerkers van de politie het zat is. De boodschap luidde: als de minister niet met een reëel bod komt, is het tijd voor actie. Onze collega's willen dat wij onze poot stijf houden en dat doen wij dus. Het gaat namelijk om jullie belang, en de ACP blijft openstaan voor samenwerking met alle partijen die daar hetzelfde over denken. Wij willen dus nu verder, te meer omdat we op 1 januari een nieuwe CAO willen hebben. Dat streven is afgelopen zomer al afgesproken tussen de bonden en het ministerie van BZK. Er ligt dus een behoorlijke tijdsdruk op het hele proces!

De ACP blijft bij haar inzet: 200 euro netto voor iedereen die bij de politie werkt. Dat is wat jij wilt, en dat is waarvoor wij samen gaan. Later hoor je meer over de stappen die wij gaan zetten en de spelregels die we daarbij in acht gaan nemen

---