Grontmij

Grontmij NV



Grontmij krijgt verlenging voor Vlaams infrastructuurproject

10-12-2007

Grontmij werkt in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (Agentschap van de Vlaamse Overheid) mee aan de verbetering van de infrastructuur van de Vlaamse wegen. Samen met twee andere grote Belgische advies- en ingenieursbureaus treedt Grontmij op als gedelegeerd bouwheer. De drie advies- en ingenieursbureaus hebben zich verenigd in een tijdelijke vennootschap, genaamd Tijdelijke Vennootschap Veilig Verkeer Vlaanderen (TV 3V).

Grontmij stelt, samen met haar partners, het meerjarenprogramma op, werkt een leidraad uit onder de naam âVeilig Verkeer Vlaanderenâ, analyseert de gevaarlijke ver-keerspunten en draagt bij aan het concept, de realisatie en de opvolging van de projecten.

800 gevaarlijke punten minder In 2002 startte de Vlaamse Overheid met het programma âWegwerken van gevaarlijke punten en wegvakken in Vlaanderenâ, dat oorspronkelijk over vijf jaar verspreid zou worden. Met het programma wil de Vlaamse Overheid een verbeterslag maken ten aanzien van de wegeninfrastructuur. 800 gevaarlijke punten moesten in deze vijf jaar worden opgelost. De overheid trok in totaal een budget van EUR 550 miljoen uit voor de werk-zaamheden.

Onlangs besliste de opdrachtgever om dit programma en de hieraan verbonden raam-overeenkomst met één jaar te verlengen. Met de verlenging is een budget van meer dan EUR 3,6 miljoen gemoeid. De omzet voor Grontmij bedraagt ruim een derde van dit budget.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Grontmij NV, Nico van der Schuit, secretaris van de vennootschap, T
+31 30 220 75 39.
of met
Jan Van Den Bossche, Grontmij in België, T +32 3 328 15 62.

www.grontmij.com
www.grontmij.be

Grontmij wil de beste lokale dienstverlener zijn voor advisering, management, engineering en contracting van projecten in bouw, infrastructuur, milieu, water, energie en industrie. Zo creëren onze medewerkers waarde voor onze klanten en aandeelhouders en dragen zij bij aan een duurzame woon-, werk- en leefomgeving.