PvdA Rotterdam

PERSBERICHT

Rotterdam, 10 december 2007

Geen compromissen op kwaliteit in Pendrecht

De bouwplannen voor de stadsvernieuwing in Pendrecht zijn naar beneden bijgesteld. Woningcorporatie de Nieuwe Unie heeft de originele bouwplannen eenzijdig veranderd. De bouwkosten zijn namelijk gestegen, is de verklaring die zij geven; aannemers vragen meer geld voor de bouw dan was begroot. Om de plannen betaalbaar te houden wordt er nu beknibbeld op kwaliteit. De parkeergarage op de Dinteloordstraat komt nu bijvoorbeeld niet meer ondergronds te liggen, maar gewoon op straatniveau.

Duco Hoogland, raadslid PvdA Rotterdam: "Het is wel heel makkelijk om nu opeens te kiezen voor een versobering, dat de bouwkosten zouden stijgen is gewoon te voorzien geweest. Pendrecht is een kwetsbare wijk die een kwaliteitsimpuls nodig heeft, hier moeten geen compromissen op worden gesloten. Ik wil gewoon over een aantal jaar een prachtig mooie wijk zien!"

Ook alle andere bouwprojecten hebben te maken met kostenstijgingen. "Pendrecht mag geen precedent gaan scheppen, afspraak is afspraak!" zegt Duco Hoogland. Hoogland heeft vandaag vragen gesteld aan het college van B&W; hij wil de exacte schaal van de problemen weten en op welke wijze de gemeente deze problemen gaat oplossen.