UPC N.V.

Digitale TV en snel Internet voor gemeente Wijchen

Balgoij, Batenburg, Bergharen, Heernen en Niftrik ook aangesloten op Digitale TV, Internet en telefonie van UPC

Amsterdam - 4 december 2007 - Alle inwoners van de gemeente Wijchen kunnen per 10 december kiezen voor digitale televisie via de kabel. Vanaf die dag is het voor UPC-klanten mogelijk om met een aanvullend digitaal abonnement ruim negentig tv-zenders te ontvangen met geluid en haarscherp beeld van digitale kwaliteit.

Voor de dorpen Balgoij, Batenburg, Bergharen, Hernen en Niftrik stelt UPC niet alleen Digitale Televisie beschikbaar, maar nu ook Internet en telefonie. De inwoners van de plaats Wijchen konden al gebruikmaken van telefonie en drie soorten Internet van UPC. Daar wordt vanaf 10 december een snellere variant aan toegevoegd.

Digitale televisie van UPC omvat een groot aanbod aan digitale tv-zenders maar ook een interactieve televisiegids, video-on-demand (de persoonlijke videotheek) en programma gemist (programma's terugkijken tot maximaal tien dagen na uitzending). Om digitale televisie te kunnen kijken, hebben UPC-klanten een mediabox nodig. Deze krijgen zij in bruikleen van UPC. Voor het digitale basispakket betalen klanten per 1 januari 2008 EUR 2.99 per maand boven op het analoge televisietarief.

Klanten kunnen ook kiezen voor een UPC MediaBox-Digital Video Recorder; een digitale decoder en harddiskrecorder in één. Hiermee kunnen klanten zeer eenvoudig opnemen of, bijvoorbeeld, live tv-uitzendingen pauzeren en terugspoelen. De harde schijf biedt voor minsten 65 uur aan tv-programma's en films. Voor de Mediabox-Digital Video Recorder gelden speciale tarieven.

Meer informatie over tarieven voor digitale televisie is te vinden op www.upc.nl.

Aanpassingen
Om digitale televisie mogelijk te maken, wijzigen alle tv-zenders van frequentie. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken vinden deze wijzigingen plaats in de nacht van zondag 9 december op maandag 10 december tussen 01.00 en 07.00 uur. Na de frequentiewijzigingen dienen de tv-zenders opnieuw ingesteld te worden. Klanten in de gemeente Wijchen worden hierover in de aankomende dagen per brief uitgebreid geïnformeerd. Ook plaatst UPC een advertentie.

UPC heeft een inregelteam achter de hand om klanten tegen een kleine vergoeding te assisteren bij het opnieuw instellen van de televisie. Bewoners van bejaarden-, verzorgings- en verpleeghuizen worden gratis geholpen. Voor meer informatie kunnen klanten bellen met een speciaal informatienummer: 0492 84 56 71.

Over UPC Nederland
UPC Nederland, een toonaangevende aanbieder van televisie, breedband internet en vaste en mobiele telefoniediensten in Nederland, heeft 2,2 miljoen televisieklanten (waarvan 532.000 klanten met een abonnement op UPC Digital TV), 625.000 breedband internetklanten en 467.000 telefonieklanten (per 30 september 2007). UPC Nederland is een geconsolideerde dochteronderneming van Liberty Global, Inc. (NASDAQ: LBTYA, LBTYB, LBTYK).