Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING

Feestelijke uitreiking beloning
Roker Hielkje Schmitz krijgt LCD-tv voor 24 uur niet roken

Maandag 10 december 2007
11.00 uur
Steenwijk

Veertig jaar roken, veertig sigaretten per dag. Vijfentwintig (mislukte) stoppogingen! En dan nu, eindelijk een geslaagde stoppoging van minstens 24 uur. De 56-jarige Hielkje Schmitz uit Steenwijk heeft aan alle voorwaarden voldaan van de landelijke actie van STIVORO, 'Rokers verdienen 'n beloning' die op 6 november werd gehouden. Ze had zich, net als duizenden andere rokers, aangemeld, een vragenlijst ingevuld op www.verdieneenbeloning.nl én een dag lang niet gerookt. Maar Hielkje is degene die dé beloning in ontvangst mag nemen: een LCD-tv. Deze krijgt ze maandag 10 december uit handen van STIVORO-directeur Lies van Gennip. Wij nodigen u hierbij van harte uit om deze feestelijke uitreiking bij te wonen.

Volgens Hielkje was het allesbehalve gemakkelijk om 24 uur geen sigaret aan te raken, maar "het is gelukt. En dat geeft absoluut een goed gevoel. Het werd ook wel eens tijd na veertig jaar. Mijn uithoudingsvermogen is inmiddels flink aangetast door het roken. Conditioneel is het er allemaal niet beter op geworden. Daarnaast blijft die sigarettenrook in huis hangen. dat stinkt behoorlijk. Kortom, ik heb eigenlijk geen excuses meer om nog door te roken. Hopelijk lukt het me dan ook om er helemaal mee te stoppen."

Over 'Rokers verdienen 'n beloning'
De actie 'Rokers verdienen 'n beloning werd op 6 november gehouden door STIVORO en 18 GGD'en. Op die dag probeerden de deelnemers 24 uur niet te roken. Wie meedeed, maakte kans op een LCD-tv. Bovendien kregen alle rokers die zich hadden opgegeven en achteraf hun ervaringen over 24 uur niet roken hadden doorgegeven, een tijdschrift naar keuze. De beloningsactie moest ervoor zorgen dat rokers door het niet roken een keer uit te proberen, vertrouwen krijgen in een eventuele latere stoppoging. De actie werd landelijk gehouden, maar werd door de deelnemende GGD'en ook plaatselijk onder de aandacht gebracht.

Aanmelden
Wilt u bij de uitreiking aanwezig zijn, dan kunt u zich aanmelden bij Anne Kluijfhout van Bijl, partners in public relations. Hierna ontvangt u aanvullende informatie. Aanmelden kan telefonisch via: (010) 284 29 29.

Meer informatie
Voor meer informatie over STIVORO en de actie kunt u contact opnemen met: Lies van Gennip, directeur STIVORO, voor een rookvrije toekomst, tel. 070 - 312 04 10 of 06 - 22 31 22 16. Of kijk op www.stivoro.nl.

Over STIVORO, voor een rookvrije toekomst
STIVORO werd in 1974 opgericht door KWF Kankerbestrijding, het Astma Fonds en de Nederlandse Hartstichting. Projecten worden onder andere door VWS en ZonMW gefinancierd. STIVORO is het expertisecentrum voor tabakspreventie. Uitgangspunt in haar beleid is het niet-roken tot norm te stellen. Dit wordt onder meer bereikt door:
- voorlichting gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek;
- opstellen en uitvoeren van rookpreventieprogramma's;
- ondersteuning bij stoppen;

- samenwerking met andere organisaties (o.a. GGD);
- gevraagd en ongevraagd adviseren van de overheid en andere relevante organisaties op het gebied van volksgezondheid.


---- --