PERSBERICHT

10 december 2007

Sinologe en journaliste begint professionele blog over China op blog.nl

Je kunt geen krant openslaan, geen televisie aanzetten en geen pagina openen, of China komt aan bod. De Volksrepubliek is hot. Ondernemers van over de hele wereld reizen er af en aan, toeristen boeken massaal rondreisjes door het immense land en straks kunnen wellicht zelfs schoolkinderen een aardig mondje Mandarijn spreken. Bovendien wordt 2008 het jaar waarin China zich waar moet gaan maken: alle ogen zullen in augustus volgend jaar gericht zijn op de prestaties van Olympische sporters én China als het toneel waarop dit zal gebeuren.

Om de ontwikkelingen in China kort te vatten in berichten met een persoonlijke ondertoon, lanceert sinologe en journaliste Carolien Dircken op 10 December 2007 China.blog.nl.

Carolien Dircken studeerde talen en culturen van China aan de Universiteit Leiden en leerde het land goed kennen toen ze een jaar in Beijing woonde als uitwisselingsstudent. Bij terugkomst combineerde ze haar studie met journalistiek en nieuwe media, aan dezelfde universiteit. Regelmatig keert ze terug naar China, om vrienden te bezoeken en te reizen. Op China.blog.nl geeft zij haar Hollandse kijk op alles wat er in het land gebeurt.

De blog is daarom interessant voor iedereen die het land kent of wil leren kennen. Een wekelijkse column of reistip zullen het dagelijkse nieuws aanvullen en opmerkelijke gebeurtenissen en thema's komen uitgebreid aan bod. Uiteraard krijgen lezers de mogelijkheid te reageren op de berichten over o.a. economie, politiek, cultuur, samenleving, Tibet en de Olympische Spelen.

De blog maakt deel uit van het netwerk van blog.nl, dat bestaat uit bijna 70 themablogs. Het netwerk trekt maandelijks meer dan 1,8 miljoen bezoekers.