Ursem Bouwgroep levert studentenwoningen in Engeland


WOGNUM, 20071210 -- In 2008 levert Ursem Bouwgroep B.V. voor het eerst haar modulaire bouwsystemen in Engeland. In januari 2008 start de bouw van 87 studentenwoningen in Sansome Walk, Worcester.

Kwaliteit
Het studentencomplex is een vijflaags gebouw met 87 studentenkamers. Elke kamer heeft een eigen sanitaire ruimte. Op elke verdieping zijn 2 gemeenschappelijke keukens, waar de studenten samen kunnen koken. De kwaliteit van het complex is dusdanig hoog, dat deze met traditionele bouw kan worden vergeleken. Het gebouw is dan ook als permanente bouw aangemerkt.

Hoge snelheidbouw
In januari worden de modules geproduceerd in de nieuwe fabriek van Ursem Bouwgroep. Deze fabriek staat inmiddels bekend als de meest moderne fabriek in zijn soort. `Ons productieproces is dusdanig geautomatiseerd, dat wij zo'n 10 units per dag kunnen produceren. Wij zijn heel flexibel in de afmetingen en architectuur van onze modulaire gebouwen. Daardoor kunnen wij ook nieuwbouwprojecten met een permanent karakter aan,' aldus Commercieel directeur Bouwsystemen van Ursem Bouwgroep.

Een nieuw begin
De bouw van het Engelse studentencomplex, in opdracht Formulebouw B.V., vormt een belangrijk nieuw hoofdstuk in het 68-jarige bestaan van Ursem Bouwgroep als producent van modulaire bouwsystemen. `De Engelse woningmarkt is enorm. Gezien de vraag die daar ligt, biedt dit ,' aldus Lex Meuldijk.





Ursem Bouwgroep B.V.