ABVAKABO FNV

Conferentie voor rijksambtenaren : zet de vernieuwing op 1!

De vier vakbonden in de sector Rijk en het Platform Rijk Ondernemingsraden zijn voorstander van Vernieuwing van de Rijksdienst. Wij hebben de indruk dat de nota van Roel Bekker een kaasschaafoperatie is en geen vernieuwing. Van een bezuiniging raken wij niet in paniek, er is al afgesproken dat er geen gedwongen ontslagen vallen en afgezet tegen het natuurlijk verloop vallen de getallen wel mee.

We maken ons wel zorgen over het ambitieniveau. Zo spreken veel ministeries alleen maar over taakstellingen en bezuinigingen en niet over vernieuwing. Wij, bonden en PRO willen dit gezamenlijk aanpakken. Door ervaringen uit te wisselen en elkaars ideeën en voorstellen te bespreken. Wij willen wel gaan voor een overheid waar ambtenaren en burgers trots op zijn. Wij willen werken aan de beste rijksoverheid van Europa!

Wij laten zien dat echte vernieuwing mogelijk is en dat ambtenaren zelf daar de beste ideeen voor hebben! Kom dus naar de conferentie:

ZET DE VERNIEUWING OP ÉÉN!
Woensdag 12 december van 9.30 - 17.00 uur,
Concordia
Hoge Zand 42 te Den Haag

De conferentie, die gefinancierd wordt door het A&O fonds moet een witboek opleveren waarmee ambtenaren op hun eigen ministerie de discussie aan kunnen gaan met de ambtelijke (en politieke) leiding en dat wij op centraal niveau gaan gebruiken om de Vernieuwing daadwerkelijk van de grond te krijgen.

's Ochtends is er een centrale discussie en 's middags een zestal workshops. De uitkomsten komen in het genoemde witboek.

De workshops:

1.De nieuwe Rijksdienst, wat doet die wel en wat niet?
2.Geef de professionele ambtenaar de ruimte.
3.Wat betekent een dynamisch en flexibel rijk?
4.Hoe maken we de Vernieuwing Rijksdienst tot een succes?
5.Uitvoerbaar beleid een loffelijk streven of een illusie?
6.Je eigen loopbaan organiseren

Voor meer informatie over de conferentie kijk op: http://www.fnvformaat.nl

Je kunt je alleen aanmelden door het bijgaande, geheel ingevulde formulier te sturen naar .

Met vriendelijke groet,

Koert Vrijhof (OCW)
Sjaak Sibbing (VROM)
Ipe van der Deen (EZ)
(het organiserend comité)