Ingezonden persbericht


PERSBERICHT- 9 november 2007

Vuistregels voor vredestichters

Driebergen - In het werk van de Evangelische Alliantie staat de eenheid op een belangrijke plaats. Vanuit dit oogpunt zet de EA zich in om gemeenten te helpen conflicten te hanteren en op te lossen. In 2006 organiseerde de EA een overtekend symposium met als thema 'De mantel der liefde' en gaf een gelijknamige handreiking uit. In een vervolg hierop heeft de EA Eddy de Pender gevraagd om een compacte handleiding te schrijven daarin de tien belangrijkste tips om te voorkomen dat meningsverschillen conflicten worden. Het boekje dat de titel 'Vuistregels voor Vredestichters' draagt, wordt gepresenteerd tijdens een mini-symposium op 12 december.

Mini-symposium
Ds. Willem Smouter, Nynke Dijkstra-Algra en Arno Post zullen tijdens het symposium in een forum commentaar geven op deze vuistregels. Vincenza la Porta presenteert het symposium en leidt het forumgesprek. Deelnemers aan het symposium ontvangen een exemplaar van Vuistregels voor Vredestichters.

Werkmap
Begin 2008 verschijnt er ook een werkmap, een waardevol handvat voor de leiding van gemeenten om het onderwerp op de kaart te zetten en te bespreken. De werkmap gaat dieper op het onderwerp in en benadrukt vooral het voorkomen van conflicten door actief te werken aan eenheid. Er is ook aandacht voor conflictsituaties in de Bijbel en wat we daarvan kunnen leren. Diverse verwerkingsvormen in de werkmap helpen om ook praktisch met het thema aan de slag te gaan in gemeente of organisatie.

Het programma start om kwart voor twee 's middags in het Evangelisch Centrum in Leusden. De toegangsprijs is vijftien euro. EA-deelnemers krijgen korting. Bezoekers kunnen tijdens het symposium intekenen op de werkmap en profiteren van een speciale aanbieding. Belangstellenden kunnen zich voor het symposium aanmelden via www.ea.nl.

EINDE PERSBERICHT www.ea.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gerard van der Schee, tel. 0343-513693 of gerard@ea.nl.