Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Seminar Klant en Taal 2007 - Taalbeleid, leesbaarheid en hulpmiddelen.

12 december 2007

Op woensdag 12 december 2007 vindt het seminar 'Klant en Taal 2007: Taalbeleid, Leesbaarheid en Hulpmiddelen' plaats in het Mövenpick-hotel te Amsterdam. Deze activiteit is onderdeel van het demonstratieproject 'Klinkende Taal', voorheen 'Klare taal bij de overheid', en is mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse TaalUnie en STEVIN.

STEVIN is een meerjarig onderzoeks- en stimuleringsprogramma voor Nederlandstalige taal- en spraaktechnologie dat gezamenlijk door de Vlaamse (MVG-AWI) en Nederlandse overheid (OCW, NWO en EZ) wordt gefinancierd.

Het seminar richt zich op de overheid en op bedrijven en organisaties met veel klantcontacten. Doel is om bestuurders, beleidsmakers en communicatie-adviseurs aan de hand van praktijk voorbeelden te informeren over het belang en de haalbaarheid van begrijpelijk taalgebruik in de communicatie met burgers en klanten; hierbij zal veel aandacht worden besteed aan methodes en hulpmiddelen die hiervoor kunnen worden ingezet.

Tijdens 'Klant en Taal 2007' zal ruim aandacht worden besteed aan de beleidsondersteunende mogelijkheden van taaltechnologie. Onder meer door een demonstratie van de toepassing die in het project STEVIN is ontwikkeld: de KlinkendeTaal-jargonscanner, een klantgericht taalredactiesysteem waarmee u uw teksten automatisch op moeilijk taalgebruik kunt laten controleren.

Voor meer informatie, het volledige programma en het aanmeldingsformulier zie: www.klinkendetaal.nl.