Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Milieuvriendelijke filmreeks 'Kameel in de Polder'

12, 13 en 16 december het Louis Hartlooper Complex

Het broeikaseffect, de opwarming van de aarde en ingrijpende klimaatveranderingen zijn actueler dan ooit. Volgens wetenschappers betekent de opwarming van de aarde ook voor Nederland een ramp: de helft van ons kikkerlandje zou namelijk onder water verdwijnen. Is Nederland binnenkort het Benidorm van het Noorden? Wordt de koe vervangen door de kameel? Wat kunnen we doen om de opwarming van de aarde tegen te gaan? De filmreeks 'Kameel in de polder' biedt enkele antwoorden.

The 11th Hour
Het is twee voor twaalf: de laatste mogelijkheid om iets te veranderen voordat ons ecosysteem uit balans raakt. Verschillende wetenschappers, politici en andere experts bespreken problemen én mogelijke oplossingen. Verenigde Staten, 2007. Regie: Nadia Conners en Leila Conners Petersen. Met Leonardo DiCaprio. Woensdag 12 december, 14.30 uur.

Dersu Uzala
Poëtische vertelling over vriendschap, over de botsing tussen twee culturen, maar bovenal een film over de natuur van de Siberische steppen. Japan / Rusland, 1975. Regie: Akira Kurosawa. Oscarwinnaar Beste Buitenlandse Film. Donderdag 13 december, 19.00 uur.

An Inconvenient Truth
Het broeikaseffect is de grootste bedreiging die ons bestaan op aarde ooit heeft gekend. Toch is er volgens Gore nog tijd om er iets tegen te doen. Verenigde Staten, 2006. Regie: Davis Guggenheim. Met Al Gore. Tweevoudig Oscarwinnaar Beste Documentaire. Zondag 16 december, 16.00 uur.

Voorafgaand aan alle films te zien: Silent Snow
Documentaire van Jan van den Berg over milieuproblemen in de poolgebieden, waar niemand zich - ten onrechte - druk over maakt. De pesticiden die er momenteel in terecht komen zijn een gevaar voor de hele wereld en geven aan wat ons te wachten staat. De dreiging is vele malen groter dan gedacht en is er weinig tijd om er iets aan te doen.

Woensdag 12, donderdag 13 en zondag 16 december
Gratis toegankelijk!
Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1, Utrecht. Reserveren: 030-2320450.

Bijgevoegd: afbeelding The 11thHour en An Inconvenient Truth.

Bij voorbaat dank voor aandacht voor dit evenement!

Met vriendelijke groet,

Kim van der Meulen

Publiciteit
Louis Hartlooper Complex
Tolsteegbrug 1
3511 ZN Utrecht
T: 030 2320452
F: 030 2320451
www.hartlooper.nl