Gemeente Delfzijl

Rampenoefening Chemiepark Delfzijl

27-11-2007 - Woensdagavond 12 december aanstaande vindt op het Chemiepark Delfzijl en in de omgeving van het kerkje van Heveskes een grootschalige rampenoefening plaats. De start is rond 19.00 uur en de oefening zal tot ongeveer 22.00 uur duren. Wat houdt dit nou precies in? Lees verder.

Tijdens de oefening zijn bij het Chemiepark, in de omgeving van het kerkje van Heveskes en ook op andere plaatsen in Delfzijl veel hulpverleningsvoertuigen zichtbaar. De oefenlocaties worden afgezet en zijn niet voor het publiek toegankelijkHet doel van de rampenoefening is het testen van operationele en gemeentelijke processen die beschreven staan in het rampbestrijdingsplan van het Chemiepark.

Het scenario van de oefening is het vrijkomen van een gevaarlijke stof bij een van de bedrijven op het Chemiepark. Vele tientallen hulpverleners van brandweer, politie en de geneeskundige hulpdiensten nemen deel aan de oefening. Aangezien een fors aantal `slachtoffers' van de gasontsnapping daadwerkelijk naar een ziekenhuis wordt overgebracht, doet het Delfzicht ziekenhuis ook aan deze oefening mee.

Hieronder vindt u het officiële persbericht:


* Persbericht HVD - oefening Chemiepark.pdf