Gemeente Utrecht


Vrouwengezondheidsdag in Hoograven: feest voor lichaam én geest!

Alle vrouwen vanaf 16 jaar uit Hoograven en Lunetten zijn op woensdag 12 december a.s van harte welkom op de Vrouwengezondheidsdag in het Marcuscentrum in Hoograven. Zij kunnen op een leuke, ontspannen manier ideeën opdoen die bijdragen aan hun gezondheid en ontwikkeling.

Op de Vrouwengezondheidsdag gaat het om gezondheid in de meest brede betekenis. Zo worden er korte workshops gegeven over gezond afvallen, opvoeden en weerbaarheid. Ook zijn er demonstraties, bijvoorbeeld van 'hoofddoek binden'. Vrouwen kunnen gezondheidstestjes doen en meedoen aan allerlei sporten. Na deze inspanning zijn er mogelijkheden om te ontspannen: een schoonheidsbehandeling, manicure of handen met henna laten beschilderen. Tussendoor zijn er dansoptredens en worden gezonde hapjes geserveerd. Een informatiemarkt over gezondheid, welzijn en (sport)activiteiten in de wijk maakt de vrouwengezondheidsdag compleet.

Waar en wanneer?
Woensdag 12 december a.s.van 12.30 tot 17.30 uur in het Marcuscentrum, Wijnesteinlaan 2, Utrecht. Toegang is gratis. Er is kinderopvang geregeld voor kinderen tot 6 jaar (¤ 1 per kiind).

Laatste Vrouwengezondheidsdag dit jaar
De GG&GD van de gemeente Utrecht organiseert dit jaar vier Vrouwengezondheidsdagen, waarvan de dag in Hoograven de laatste is. De vrouwengezondheidsdagen in Kanaleneiland en Zuilen werden allebei door zo'n 300 vrouwen bezocht en de gezondheidsdag in Overvecht trok maar liefst 500 dames. De combinatie van leuke, ontspannende activiteiten én informatie blijkt goed te werken.

Participatie
De dagen worden samen met partners en vrouwen uit de wijk georganiseerd. Het doel is om het onderwerp gezondheid bij vrouwen onder de aandacht te brengen, de participatie van vrouwen in de wijk stimuleren en de samenwerking tussen aanbieders van activiteiten versterken. Veel vrouwen vinden het makkelijker om onderwerpen als gezondheid en zorg voor het eigen lichaam met vrouwen onderling te bespreken. Daarom is gekozen voor dagen voor uitsluitend vrouwen.

Kijk voor meer informatie op: www.gggd.utrecht.nl

Noot voor de redactue
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie van de GG&GD. Telefoon: 030 - 286 33 46/ 030 - 286 33 47.

Vertegenwoordigers van de pers zijn welkom op de vrouwengezondheidsdag. Als u aanwezig wilt zijn, dan dient u dit vooraf wel door te geven aan de afdeling communicatie van de GG&GD.