Gemeente Zoetermeer

Inloopavond WijkActiePlan Noordhove-Seghwaert

Het wijkteam Noordhove-Seghwaert, met daarin vertegenwoordigers van gemeente, corporaties, politie, welzijnsorganisatie Mooi! En Vierstroom Zorgring, zit ook in 2008 niet stil. Alle voorgenomen acties staan in het WijkActiePlan. Bewoners zijn uitgenodigd om mee te denken over de plannen voor volgend jaar, tijdens de inloopavond op woensdag 12 december van 19.00 tot 20.30 uur. Ze zijn dan welkom op de wijkpost aan het Meeuwenveld 3 (dienstingang van de bibliotheek).

Op de inloopavond zijn wijkwethouder Pieter Smit, nieuwe bewoners van de wijk, actieve bewoners(-organisaties) en het wijkteam (waaronder de wijkmanager Angelique Quentin) aanwezig.

In het WijkActiePlan zijn onder andere al de volgende acties opgenomen:

Wijk en Agent Samen: bewoners fungeren als extra ogen en oren van de wijkagent en een aantal bewoners surveilleert met de wijkagenten.

Wijkbewoners aan Zet!: bewoners bedenken plannen voor de wijk en voeren die uit met het wijkbudget van meer dan EUR100.000.

Wijkworkshops: actieve bewoners(-organisaties) en het wijkteam organiseren interactieve avonden over onderwerpen als `aanspreken van jongeren', `inbraakpreventie' of `hoe organiseer ik een buurtactie?'.

Nederland Schoon: als vervolg op de succesvolle actie in 2007 wordt er een actie georganiseerd voor schone speelplekken. Het wijkteam is verder benieuwd naar de plannen, ideeën en wensen van de bewoners voor de wijk. Deze kunnen tijdens de inloopavond besproken worden en wellicht uitgevoerd worden met het wijkbudget van Wijkbewoners aan Zet!.